People & Finance

Huizenprijzen stijgen het sterkst in ’t Gooi

Huizen veertig procent duurder

Uit onderzoek van vastgoedwaarderingsbedrijf Calcasa blijkt dat de huizenprijzen in grote steden de afgelopen vijf jaar met maar liefst veertig procent zijn gestegen. In de vijftien grootste steden stegen de prijzen de afgelopen jaren veel harder dan in de rest van het land. Gemiddeld stegen de woningprijzen in ons land in vijf jaar tijd met zo’n 28 procent.

’t Gooi populair bij Amsterdammers

Maar ook de randgemeenten gingen hard. Koploper is Gooi en Vechtstreek, hier stegen de huizenprijzen het sterkst. De huizenprijzen in Amsterdam rijzen de pan uit. Amsterdammers die ruimer willen wonen, verhuizen daarom in groten getale naar de regio. De Gooise gemeenten zijn populair, maar inmiddels ook onbetaalbaar geworden. Een goede makelaar biedt uitkomst, sterker nog: is noodzakelijk, wil je een voet tussen de deur krijgen bij een woning in ’t Gooi.

Makelaar Jacques Walch over de huizenprijzen

Yves Gijrath ging voor LXRY TV in gesprek met de bekendste makelaar uit ’t Gooi; Jacques Walch van Voorma & Walch. En er moest ook nog even een potje getennist worden. In ’t Gooi natuurlijk.