De Hotspots van Zwolle

Op 27 april zullen onze geliefde Willem-Alexander en Máxima de straten van Zwolle trotseren. Tijd om enkele hotspots van deze stad onder de loep te nemen. De hoofdstad van Overijssel heeft namelijk van alles te bieden op culinair gebied. Zie hier enkele leuke adresjes om te dineren, een drankje te doen of gewoon om culturele beleving te absorberen.
Restaurants
DE LIBRIJEHet veelgeprezen driesterrenrestaurant De Librije kan onmogelijk ontbreken op dit lijstje. Alleen al het entourage van dit restaurant (in een voormalige gevangenis) is een bijzondere beleving, om nog maar te zwijgen over de gastvrijheid en culinaire kunsten van Jonnie & Thérèse Boer.

Spinhuisplein 1, ZwolleDe Hotspots van ZwolleBRASSERIE DE HOFVLIETVILLABrasserie de Hofstadvilla bevindt zich in een gerenoveerde stadsvilla aan de rand van de stad. Het grote terras biedt een waanzinnig uitzicht en de menukaart wordt zeer ambachtelijk bereid. Alhoewel ze qua stijl de Franse keuken hanteren is er tevens genoeg ruimtes voor gluten-, lactosevrije producten of andere dieetwensen.

Pannekoekendijk 6, ZwolleDe Hotspots van Zwolle
Cafés
STADSCAFÉ BLIJVolgens velen is dit binnen een korte periode de ultieme hotspot van Zwolle geworden. Een veelzijdig café waar je van ’s ochtends tot ’s avonds terecht kunt van ontbijt tot late night drankjes. Het interieur is fraai vormgegeven met een industriële inslag, en de grote vierkante bar oogt uitermate uitnodigend.

Grote Markt 13A, ZwolleDe Hotspots van ZwolleHET WIJNHUISVoor de basisbehoeften: een goed glas wijn met versgebakken brood, ga je naar het Wijnhuis. De wijnen die worden geschonken worden opgeslagen in een Barclay-wijnbar, een kast voorzien van twee gescheiden klimaatkasten. Het totaalplaatje van service, smaak en prijs is hier goed uitgebalanceerd.

Grote Kerkplein 7, ZwolleDe Hotspots van Zwolle
Winkelen
KOOTUUR BOETIEKVoor ‘hippe vogels’: Een zaak die je in Zwolle niet mag overslaan is Kootuur Boetiek: een combinatie van een interieurwinkel, kledingboetiek inclusief plek voor modeadvies, kapperszaak en koffietent. Je vindt er trendy benodigdheden voor zowel je garderobe als je huis.

Grote Markt 2, ZwolleDe Hotspots van ZwolleSEPTEMBEREen van de mooiste locaties voor damesmode vind je bij de grote winkel September: de winkel voor de modebewuste en stoere vrouw, met veel luxe en comfortabele stoffen. Overigens kun je hier ook mooie sieraden scoren.

Gasthuisplein 6, ZwolleDe Hotspots van Zwolle
Cultuur
STEDELIJK MUSEUM ZWOLLEBehalve dat het monumentale pand van het Stedelijk Museum al een bijzonswaardigheid op zich is, biedt het een brede kijk op de cultuurhistorie en actualiteit van de kunsten en de stad. Verder is het contrast tussen zowel het oude als het nieuwe gedeelte van dit museum een bijzondere gewaarwording.

Melkmarkt 41, MB ZwolleDe Hotspots van ZwolleSASSENPOORTDe Middeleeuwse stadspoort van Zwolle geeft de stad een fraaie historische waarde, en is nog steeds een zeer fotogeniek ijkpunt van de stad. Niet voor niets behoort de Sassenpoort tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Sassenstraat 53, ZwolleDe Hotspots van Zwolle

Meer Wining & Dining