Travel & Experiences

LXRY List: hotspots voor een heerlijke staycation

Verder, groter en exotischer. Het lijkt hét reismotto van de laatste jaren. Wie kiest voor een vakantie in eigen land, zal al gauw merken dat je voor rust en vertier helemaal niet ver hoeft te reizen. Maar waar zitten die verborgen parels dan? Lonneke en Ralph van Studio Drift deelden voor LXRY Magazine 100 (!) luxe bestemmingen, hotspots, festivals en locaties. LXRY.NL zet de favoriete Hollandse hotspots op een rij.

Tekst: Susan Poeder

Villa Augustus Dordrecht

Lonneke: “Een onwijs leuke plek om te eten. Met een grote tuin, waar alle groente vandaan komt, aan waterweg het Wantij in Dordrecht. Van de voormalige watertoren is een hotel gemaakt Perfect om er even tussenuit te zijn.”

villa-augustus.nl

Beeld: Ries van Wendel de Joode www.wereldfotograaf.nl

Beeld: Ries van Wendel de Joode www.wereldfotograaf.nl

Conservatorium Hotel, Amsterdam

Ralph: “Natuurlijk een fijn gebouw met het overkoepelde atrium. Fijne plek om koffie te drinken, te eten, de spa te gebruiken… Maar ik kom er vooral om er te sporten in Alasha Holistic Wellbeing. Met 150 vierkante meter is het niet echt een grote sportschool, maar ik vind er alles wat ik nodig heb.”

conservatoriumhotel.com

Ook leuk om te lezen: 10x musea die je bezocht moet hebben

Kazerne, Eindhoven

Lonneke: “Een bar-restaurant-hotel in een voormalige brandweerkazerne waar de werelden van wine, dine, design, kunst en technologie samenkomen. Je eet, drinkt en slaapt daar te midden van kunst en design. Er hebben ook altijd tentoonstellingen plaatsgevonden. Wij hebben daar twee jaar geleden tijdens de Dutch Design Week geëxposeerd met In 20 Steps.

Café de Pianist, Amsterdam

Lonneke: “Een heel leuk cafétje aan de Groen van Prinsterenstraat 41, waar ze goede wijn hebben – dat is best wel uniek voor een bruinachtige kroeg – en drie keer per week live muziek. het is heel erg klein, heel erg gezellig. En goeie kans dat je mij daar weleens tegenkomt.”

cafedepianist.nl

View this post on Instagram

It's a miracle we ever met/

A post shared by βασιλίνα (@vassilinaohmy) on

Effendy Bakery & Café, Amsterdam

Lonneke: “Een heel klein Turks bakkerijtje op de Rozengracht 148, waar de allerbeste vers gemaakte Turkse pizza van de hele stad wordt gemaakt. Gewoon écht, niks mooier gemaakt dan het is. Het deeg bakken ze daar zelf, alles maken ze zelf. Daar moet je heen!”

Beeld: Hans de Kort

Fort Resort Beemster, Zuidoostbeemster

Lonneke: “Ik trakteer me weleens op de sauna, altijd een andere. Maar Fort Resort Beemster vind ik wel heel bijzonder. Omdat het gelegen is in het Fort, waar vroeger soldaten gevestigd waren. Het was een mooie dag toen ik er was. Wij lagen naakt op het strandje, bij een sloot aan een weiland met koeien en een boer die in zijn tractor langskwam. Je zat totaal in het boerenland, dat vond ik er zo leuk aan.”

fortresortbeemster.nl

Ctaste, Amsterdam

Ralph: “Een restaurant waar het pikdonker is en blinde experts je trakteren op een geweldige middag of avond. Je eet in het donker, ziet niks. Je bent puur bezig met de smaak en de textuur van het eten. Heel bijzonder.”

ctaste.nl 

View this post on Instagram

After two straight days Instagramming our food, tonight we ate a meal COMPLETELY IN THE DARK! I've never felt closer to my meal even though I only found out what was on each plate at the end of the night. What an unbelievable and unique experience it was! 🇳🇱🍽😵 #CodyAndEmilyGoPlaces #iamsterdam . . It took a while to get used to it, but by the end I was feeling my way around the table with relative ease and finding things on my plate with only a couple exploratory touches from my off hand. 😂 If you ever get a chance to have a meal without your sense of sight, DO IT! It will make you appreciate all of your senses in a completely new way. Oh yeah, and the food was INCREDIBLE! #nederland #dinner #sensorydeprivation #eatingblind

A post shared by Cody Karlin (@therealcovika) on

Soho House, Amsterdam

Ralph: “Vooral dat dakterras vind ik te gek. Als committee member van Soho House Amsterdam bepalen wij mede wie lid mag worden. We zijn ook in andere vestigingen geweest. Elke Soho House heeft iets eigens. Dat heeft ook te maken met het creatieve netwerk van een stad. In Berlijn bijvoorbeeld zie ik interessantere mensen dan in Nederland: wat dat betreft is ons land best cultureel arm.”

Lonneke: “Vind ik niet. Er komen ook heel veel buitenlandse creatieven naar Amsterdam, die zich in Soho House verzamelen. Juist die mix van verschillende nationaliteiten vind ik leuk.”

sohohouseamsterdam.com

LXRY List 2019

Bij LXRY houden we van lijstjes. LXRY List 2019  is samengesteld door de connaisseurs van het goede leven en bundelt in maar liefst 400 pagina’s het beste van de Benelux. Van must-know smaakmakers, vooruitstrevende CEO’s, bijzondere stijliconen, unieke (horeca)concepten tot de mooiste reisbestemmingen, en veel meer. Bestel LXRY List via de onderstaande knop.

LXRY List 2019