Hotspot: Restaurant Ferilli’s

italiaanse gastvrijheid

“Met dit restaurant wil ik de Italiaanse gastvrijheid naar Nederland brengen. Want authentiek Italiaans eten met echte gastvrijheid, dat mist hier nog enigszins.”

Het zijn de woorden van de gevierde ondernemer Carlo Ferilli, tijdens het interview dat in de 28e editie van LXRY Magazine staat. De Italiaan woont al 35 jaar op Hollandse bodem en ademt stijl, bevlogenheid en vriendelijkheid uit. Gaandeweg werd hij agent voor het merk Replay in de Benelux. Inmiddels is hij de eigenaar van herenmodezaak ‘1 Store’ op de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid. Inmiddels heeft zijn portfolio zich uitgebreid naar de gastronomie, met Ferilli’s in The College Hotel. “Voorlopig wil ik nog even knallen in de mode, maar laat daarna de kinderen het maar overnemen. Armani en Lagerfeld zijn dan misschien al in de tachtig, ik word liever honderd in de food business.” 

classico

Begin april werd het high end Italiaanse restaurant geopend, in samenwerking met chef Donatella Zampoli. Het restaurant heeft de sfeer van een klassiek Italiaans restaurant anno jaren ’20. Met zachte tinten, olijfkleuren, natuurlijke materialen. Alles chique en eenvoudig. De duidelijke Italiaanse stempel dus. De Italiaanse Travertin-tegels zijn op Romaanse wijze gelegd. Op hun beurt zijn de lampen gemaakt van Venetiaans glas met antiek messing. Zoals men in steden als Rome, Siena en Florence kan dwalen door de straten naar de ristorantes, zo zullen de hoofdstedelijke bewoners hopelijk afdwalen naar The College Hotel.

De echte Bolognese

De gerechten van Ferilli’s zijn eveneens klassiek. In combinatie met hoogwaardige service wordt hier Italiaans eten bereid zoals de Italianen dat wensen. Denk aan evergreens zoals risotto ai funghi, pasta al ragù (de ongecultiveerde, échte Bolognese), aangevuld met eigentijdse gerechten zoals Italiaanse burgertjes en groententempura. Behalve lunch en diner kunnen gasten bij Ferilli’s zelfs terecht voor een all-day breakfast. Het is er tevens goed toeven met cocktails, wijnen en kleine bites. 

proxima

Als straks (ongetwijfeld) het succes van Ferilli’s verder reikt dan de ‘Godfather-achtige’ familie- en vriendenkring (zoals Carlo het zelf grappend noemt) heeft de ondernemer nog meer culinaire plannen. “Zodra Ferilli’s goed loopt, willen we ook producten zoals olijfolie en pasta op de markt brengen.”

Meer Wining & Dining