Hotspot: Nacarat van Ron Blaauw

een arabisch sprookje voor Ron Blaauw

Een gloednieuw restaurant van Ron Blaauw: dat houdt de gemoederen wel bezig. De succesvolle chef kennen we onder andere van zijn befaamde Gastrobar-vestigingen waar beleving, toegankelijkheid en service hoog in het vaandel staan. En dit jaar mag er een nieuw juweel aan zijn imperium worden toegevoegd: Nacarat. Het restaurant is geopend aan het Rokin. De inspiratie? De rijke smaken, geuren en kleuren van het Midden-Oosten.

1001 flavours

Het is niet de eerste keer dat Blaauw een restaurant begint met een exotische inslag: zo bestaat er ook Gastrobar Oriental en Gastrobar Indonesia. Bij Nacarat kan het publiek genieten van licht verteerbare gerechten tijdens de lunch, waarna het diner in teken staat van fine dining met een Tel Aviv-achtige stijl. De variatie van de Blaauw-vestigingen komt ook hier weer tot zijn recht. Op het menu ‘The 1001 Flavours’ staan traditionele gerechten als Libanees brood met dips, zoals humus en gegrilde groentes en Egyptische falafel met tahin…

chefs

De keukenkunsten van Nacarat vertrouwt Ron Blaauw toe aan Angelo Kremmydas en Yaniv Lenga. Kremmydas was de chef bij het beroemde Ottolenghi, Lenga werkte eerder bij Pastel in Tel-Aviv. Laatstgenoemde heeft daardoor ongetwijfeld goed kunnen putten uit zijn kennis van de stad die als Nacarat’s inspiratiebron diende.

Klik hier voor een interview met Ron Blaauw en klik op onderstaande foto’s voor een impressie van Nacarat.

nacarat.nl

Meer Wining & Dining