Hotspot: Nacarat van Ron Blaauw

een arabisch sprookje voor Ron Blaauw

Een gloednieuw restaurant van Ron Blaauw: dat houdt de gemoederen wel bezig. De succesvolle chef kennen we onder andere van zijn befaamde Gastrobar-vestigingen waar beleving, toegankelijkheid en service hoog in het vaandel staan. Inmiddels mag er een nieuw juweel aan zijn imperium worden toegevoegd: Nacarat. Het restaurant is geopend aan het Rokin. De inspiratie? De rijke smaken, geuren en kleuren van het Midden-Oosten.

1001 flavours

Het is niet de eerste keer dat Blaauw een restaurant begint met een exotische inslag: zo bestaat er ook Gastrobar Oriental en Gastrobar Indonesia. Tijdens de lunch kan het publiek genieten van licht verteerbare gerechten, het diner staat in teken van fine dining met een Tel Aviv-achtige stijl. Het publiek kan kiezen uit enkele verschillende menu’s, met namen als ‘The 1001 Flavours’ en ‘The Taste of Nacarat’. De variatie van de Blaauw-vestigingen komt ook hier weer tot zijn recht. Van de traditionele oester tot Libanees brood met dips, zoals humus en gegrilde groentes…

tickets

Bijzonder aan Nacarat is verder dat gasten tijdens de reservering een ‘ticket’ kopen waarmee ze een aanbetaling doen. Dit om zogenoemde no shows en afzeggingen te voorkomen. Een fenomeen dat overigens in het buitenland al geregeld voorkomt, maar in Nederland nog gloednieuw is. Het went blijkbaar snel, want de tickets gaan als warme (Libanese) broodjes over de toonbank.

Klik hier voor een interview met Ron Blaauw en klik op onderstaande foto’s voor een impressie van Nacarat.

nacarat.nl

Meer Wining & Dining