Wining & Dining

Hotspot: Moon in de A’DAM Toren

a’dam toren

De Amsterdamse skyline kreeg vorig jaar een flinke upgrade nadat de renovaties van de oude Shell Toren na twee jaar tot een einde kwamen. De uitgevoerde herontwikkelingen  van architectenbureau Claus en Kaan  hebben geleid tot een markante eyecatcher, bestaande uit een combinatie van kantoren, uitgaansgelegenheden, verschillende restaurants en panoramadak met een schommel die je het meeste unieke zicht geeft over Amsterdam. De 100 meter hoge en 22 verdiepingen tellende A’DAM Toren beschikt over een fenomenaal uitkijkpunt op het dak met de nu al beruchte ‘Over The Edge’, Europa’s hoogste schommel. De veelzijdige ‘A’DAM Toren’ werd officieel op 14 mei 2016 geopend.

Over the Moon

De eerste horecagelegenheid die open ging voor publiek was restaurant en skybar Madam. Vlak daarna volgde high end restaurant Moon. Het 360 graden roterende Restaurant Moon is te vinden op de 19e verdieping en geeft je een spectaculair zicht op de stad. Gasten die hier dineren worden getrakteerd op de kunsten van gerenommeerd chef Jaimie van Heije en zijn chef de cuisine Tommy den Hartog. Het tweetal specialiseert zich in ‘eten als beleving’. Op de kaart vind je klassieke gerechten met een moderne twist. Traditionele elementen als Foie Gras de Canard, maar ook gerechten met een ietwat exotische touch zoals paling met zeewier en soja. Funny Fact: het eerste voorgerecht verwijst met de benaming ‘Shell’ openlijk naar het verleden van de toren.

Naast Madam en Moon zijn The Butcher Social Club, Hotel Sir Adam, The BeerGarden en The Deck de aanvullende horeca etablissementen.