Hotspot: Kruisherenhotel Maastricht

Klooster getransformeerd tot designhotel

Limburgse trots. Want Koninklijke Horeca Nederland doopte het Kruisherenhotel Maastricht onlangs om tot vijfsterrenhotel. Dat maakt deze historische locatie nota bene het allereerste vijfsterrenhotel van onze gemoedelijke zuidelijke provincie. Het hotel is de trots van Camille Oostwegel, de vooraanstaande hotelier, bekend van het feeërieke Kasteel Neercanne in Maastricht en Château St. Gerlach in Valkenburg.

Internationaal design

Het Kruisherenhotel telt 60 kamers, waarvan elke met een uniek karakter. Het interieur van het designhotel is een creatie van architect Henk Vos. Deze belichaamt een vertaling van comfort, moderniteit, ruimte en transparantie. Daarnaast zijn er in het gehele complex gerenommeerde ontwerpen toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Le Corbusier en Rietveld. Maar ook aan moderne vormgevers als Piet Hein Eek, Marc Newson, Philippe Starck en Roderick Vos. Eén van de bijzondere details is het schip van het klooster, waarin de tussenverdieping is geplaatst. Gasten kunnen hier namelijk dineren met uitzicht op de ramen van het voormalige kerkkoor. Alles lijkt uiteindelijk perfect te contrasteren. Glas-in-lood ramen, authentieke muur- en plafondschilderingen, maar dan wel met de meest moderne voorzieningen en afwerkingen.

Bourgondisch en pittoresk

Het Kruisherenhotel is gelegen aan het Kommelplein in het centrum van Maastricht. Het hotel is omringd door kleine winkeltjes, bourgondische terrassen, historische gebouwen en pittoreske doorkijkjes. Maar ondanks dat Maastricht bekendstaat om zijn oud-Europese karakter, omarmt de Limburgse hoofdstad daarnaast ook de hedendaagse architectuur. Zo verbindt de Hoge Brug met haar unieke bouwkunst het oude stadscentrum met het moderne stadsdeel Céramique.

Meer Wining & Dining