Hotspot: De Kanarie Club in de Hallen

Liefhebbers van hotspots met exotische tapas en goede cocktails opgelet. Vanaf woensdag 23 november kunnen we in De Hallen genieten van een nieuwe aanwinst. Op de plek waar eerst nog Halte 3 en Meat West gevestigd zaten is nu de vrolijk klinkende Kanarie Club geopend voor een fijn hapje en drankje tot ’s avonds laat.

Concept

Aan het roer van het nieuwe concept staan – als vanzelfsprekend – de ondernemers van De Foodhallen: Tsibo Lin, Chong Chu, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad. Deze nieuwe eetgelegenheid draait naar verluid om de combinatie van eten, drinken en werken. Wanneer je ook wilt, je loopt zo binnen, want het restaurant is zowel voor ontbijt, lunch als diner geopend. Zelfs tot laat in de avond kun je aan de bar nog ‘even een paar hapjes’ bestellen voordat je het Amsterdamse nachtleven induikt. Op de menukaart zijn voornamelijk exotische bites te vinden zoals sardientjes met Hollandaisesaus of Japanse pannenkoekjes.

Van werkspot tot poolbar

In De Kanarie zijn afzonderlijke werkplekken te vinden met stopcontacten, zo heb je altijd een plekje om je laptop op telefoon op te laden. Maar naarmate de avond vordert transformeert de locatie in een zinnenprikkelende cocktailbar. Op donderdag, vrijdag en zaterdag schenkt De Kanarie Club namelijk een kleurrijk aanbod aan cocktails met een wisselende DJ line-up. Ongetwijfeld zal iedereen zich nestelen rondom de grote bar als middelpunt. Op de vide bevindt zich zelfs een poolbar-constructie waar je met een drankje de levendigheid kan waarnemen.

Interieur

Zoals een hotspot betaamt beschikt De Kanarie Club over een eigentijds interieur. Studio Modijefsky heeft zich laten inspireren door de historische kenmerken van het gebouw, uit de tijd dat het nog een tramremise en kraakpand was. Het resulteerde in een look met veel licht hout, beton en bakstenen. Zo verwijst bijvoorbeeld de stalen boogconstructie naar de oorspronkelijk tramfunctie van het pand.

Meer Wining & Dining