Wining & Dining

Hotspot in New York City: Gabriel Kreuther

In het hartje van the city that never sleeps bevindt zich het twee-sterrenrestaurant Gabriel Kreuther. Eén van New Yorks meest gevierde chefs combineert zijn vroegere Franse training en Elzasser afkomst met zijn liefde voor New York. Een favoriet onder LXRY’s hotspots abroad.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Gabriel Kreuther

Gabriel

Tijdens het eerste decennium van zijn carrière creëerde Gabriel culinaire hoogstandjes in keukens met Michelin-sterren in heel Duitsland, Frankrijk en Zwitserland voordat hij zijn talent naar de Verenigde Staten bracht. Gabriel begon in La Caravelle & Restaurant Jean-George Central Park voordat hij zijn rol als Executive Chef van het veelgeprezen Atelier in het Ritz-Carlton en The Modern vervulde, waar zijn keuken tijdens zijn bijna tien jaar durende ambtstermijn talloze lof ontving. In 2003 werd Kreuther uitgeroepen tot een van de beste nieuwe chef-koks van Food & Wine en ontving in 2009 een James Beard Foundation award voor “Best Chef-kok: New York City. ”

In juni 2015 opende Gabriel het restaurant. Slechts enkele van de prachtige onderscheidingen die Gabriel Kreuther Restaurant al heeft ontvangen, zijn onder meer de AAA 5 Diamond Award, het beste nieuwe restaurant van het jaar door Village Voice in New York, 3 sterren van de NY Times en twee Michelin-sterren, evenals lid zijn van het prestigieuze Relais & Châteaux. Gabriels signature dish is de tarte flambees.

Interieur

Het interieur is kenmerkend door de traditionele invloeden uit Gabriels geboorteplaats Elzas: de ooievaar, een symbool van schoonheid en creatie, staat prominent op handgeschilderde muurbekledingen, een deurklink met hees en als een kudde die oostwaarts over de grote eetkamer vliegt. Het hart, een Elzassisch symbool van gastvrijheid, accentueert de barkrukken. Samen met de maat ontworpen lichten door lokale kathedralen, wordt de bar gepubliceerd in een gemeenschappelijk, informeel stadsplein.

Chocolaterie

Naast het restaurant bevindt de chocolaterie zich: Kreuther Handcrafted Chocolate. In samenwerking met patissier chef Marc Aumont opende Gabriel drie jaar geleden het chocoladewalhalla. Hier kunnen liefhebbers kiezen uit vers gemaakte chocola geïnspireerd door de veranderde seizoenen van de stad tot klassiek Amerikaanse smaakcombinaties.

LXRY TV

Onze culinair expert Carsten Klint bezocht voor LXRY TV in november de chef om zelf even te proeven waar iedereen het nou over heeft én Gabriel gaf Carsten een wel heel bijzondere taak in de keuken…