Hotspot: Restaurant Hoed & Krelis

jongste geesteskind

De mannen achter diverse bekende horecagelegenheden die Amsterdam rijk is en enkele investeerders, hebben de krachten gebundeld. Balthazar van Kempen (o.a. bekend van Café de Paris/Terpentijn/Metropolitain/Proefwerk) en Maarten de Vries (Kopstootbar/Bar Broker) openden afgelopen donderdag de deuren van hun jongste geesteskind: Hoed & Krelis. Gevestigd aan de Ferdinand Bolstraat 58-60, midden in de gezellige chaos van de Pijp, opent het restaurant dagelijks haar deuren voor ontbijt, lunch, diner en snacks. De bar en een gastvrije sfeer lenen zich daarnaast voor een borrel.

Dynamiek, jajem jenever en roodlof

De karakteristieke dynamiek van de Pijp is door de grote ramen goed te zien, terwijl binnen een intieme en persoonlijke sfeer heerst. In de open keuken draaien de chefs mooie gerechten in elkaar met in de hoofdrol vooral lokale (seizoens-)groenten. Vis en vlees worden niet geschuwd en op vernieuwende wijze in de gerechten verwerkt. Op de openingskaart staan ingrediënten als postelein, parelgort, eigen gebrouwen Jajem jenever en roodlof.

Meer Wining & Dining