Hotspot: Restaurant Geertien

Pleisterplek aan het water

LXRY’s gasthoofdredacteuren van de 30ste editie, Jonnie & Thérèse Boer van het driesterrenrestaurant De Librije, deelden hun 100 geheime adressen. Één van deze adressen is het restaurant Geertien in Muggenbeet. Het driesterrenkoppel eet hier graag wanneer zij Giethoorn – dorp waar ze allebei opgegroeid zijn – bezoeken. Hun lievelingsgerecht is de kalfszwezerik. Dat belooft wat.

Sfeervol specialiteitenrestaurant

Vroeger was dit een pleisterplaats voor een tussenstop en tegenwoordig is het een welbekend begrip in de regio. Vroeger voor rietsnijders, turfstekers, vissers, schippers en lokale bevolking. Nu een geliefde plek voor terrasliefhebbers en toeristen. Geertien beschikt over een authentiek bruin café met een rijke historie, een sfeervol specialiteitenrestaurant, een taverne voor een besloten diner, vergadering of bijeenkomst. De gerechten zijn gevarieerd met voor ieder wat wils. Het restaurant werkt met twee menukaarten. Op de á la carte kaart zijn vele luxe specialiteiten zoals kreeft, kalfszwezerik, zeetong, seizoen -en streekproducten te vinden. Op de kleine kaart vind je allerlei salades, belegde broodjes, plates en warme lunchgerechten.

Geheim adres van Jonnie & Thérèse Boer

”Als wij in Giethoorn gaan varen, dan leggen we altijd even aan bij Geertien: een hotel-restaurant-café met een geweldig terras. Een begrip in die buurt. Één van de lekkerste gerechten daar is de kalfszwezerik. Zodra het donker wordt moet je van het terras af, want anders word je lek geprikt. Vandaar de naam.” – Thérèse

Wil je meer hotspots van Jonnie & Thérèse Boer ontdekken? Bestel dan hier het magazine.

Beeld: Restaurant Geertien

Meer Wining & Dining