Hotspot: 23krt goud pizza’s bij Fiko

Italians do it better

Amsterdam kent veel Italiaanse ­restaurants, maar die kunnen niet allemaal rekenen op de goedkeuring van eigenaar Andriano Favia en manager Andrea Roncone van het nieuwe restaurant Fiko. De Italianen verkochten hun twee restaurants in Italië en openden dit restaurant in Amsterdam. Een hotspot voor alle Italian cuisine liefhebbers.

Gouden Pizza, prego

Wanneer je bij Fiko binnenloopt, zie je gelijk het strakke en luxe interieur met veel gouden details aan het plafond. En als je wilt toegeven aan die luxe kun je ook nog eens een wel hele bijzondere, pizza bestellen. Ga voor de Gold Ricchezza en krijg een pizza met buffel mozzarella, truffelcrème, porcini champignons, witte truffel geroosterde gouden ‘nuggets’ van 23krt, gouden blaadjes van 23krt en gekarameliseerde cherry tomaatjes. Wel voor 78 euro, maar dan heb je ook wat.

Vers van de Italiaanse Bodem

Is dit too much, dan hebben ze bij Fiko Amsterdam ook gewone pizza’s en andere Italiaanse gerechten tot aan een 5-gangen diner. Denk aan pizza Fiko met parmaham en Grana Padano en zampina pugliese met spinazie. Alle ingrediënten, zoals de mozzarella, de bloem en het vlees, worden vers geïmporteerd uit Italië.

fikoamsterdam.com

Meer Wining & Dining