Hotspot: Restaurant Bentinck landgoed Amerongen

Nieuw restaurant in monumentale kasteelstallen

Op een historisch landgoed, in de stallen van Kasteel Amerongen is op 15 februari restaurant Bentinck geopend. Het monumentale pand heeft één van de meest authentiek bewaarde stalinrichtingen van Nederland en de sfeer van een grootstedelijk restaurant. Bentinck is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde. Hij bracht het kasteel opnieuw tot bloei en steunde de bevolking van Amerongen met agrarische projecten. Iets wat terug te zien is in het menu met verse hoogwaardige ingrediënten, waarbij groenten, fruit en kruiden afkomstig uit de kasteeltuin een belangrijke rol spelen.

Keukenbrigade met sterrenervaring

Het team in de keuken onder leiding van chefs Simon Verkerk en Tommy Janssen heeft de nodige ervaring opgedaan bij sterren- en toprestaurants. Tommy was sous-chef bij De Burgemeester * in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon Verkerk werkte onder meer bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en restaurant Brass in Utrecht.

Private dining experience

Voor het interieur zijn warme materialen gebruikt als leer, sisal en een houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer. Kunstenares Claudy Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher. Noemenswaardig is de chef’s table op de vide met uitzicht op de keuken. Deze skybox is voorzien van een glazen wand van plafond tot vloer en afsluitbaar, waardoor hij ook privé te boeken is.

Meer Wining & Dining