Hotspot: Hotel Zoo – Berlijn

Moschino schiet hier zijn nieuwe collectie, Kylie Jenner geeft hier haar persconferentie en tijdens Berlin Fashion Week is het dé plek voor de beste cocktail feestjes. Op de populaire Kurfürstendamm is Hotel Zoo Berlin gevestigd met maar liefst 144 kamers.

Hollywood van Europa

Voor het eerst geopend in 1911, heeft Hotel Zoo Berlin al veel meegemaakt. Van de highs van de Roaring Twenties  tot de lows van de oorlog. Vanaf de jaren ’50 werden in het hotel de beroemde Internationale Filmfestivals van Berlijn gehouden, waar onder andere Romy Schneider en Hildegard Knef op de rode loper verschenen. In die tijd was dat de Hollywood van Europa.

Glamour 2.0

Vandaag heeft Hotel Zoo Berlin een nieuw hoofdstuk te vertellen. Na een twee jaar durende restauratie, heropende het hotel zijn legendarische deuren in november 2014. Er is veel gebeurd sinds 1911, bijna alles is anders. Maar, de hoge plafonds, statige kamers en indrukwekkende omvang geven een indicatie van hoe rijkelijk het verleden was. De glamour van Europese Hollywood is vervaagd. Maar Hotel Zoo blinkt nog steeds uit in zijn unieke design, locatie en exclusiviteit. De kamers hebben allemaal een eigen karakter en design. Het is een soort combinatie tussen New York en de tijdloze Londen samen met de avantgarde van Berlijn.

Het exclusieve design en de 22 meter lange catwalk in de lobby zijn ontworpen door Diane von Furstenberg. Het feit dat dit een hotspot voor designers is en een geschiedenis heeft van meer dan 100 jaar draagt bij aan het grote succes van Hotel Zoo Berlin. En dat allemaal verpakt in een historisch pand in hartje Kurfürstendamm.

Leuk om te weten: alle handdoeken en badjassen zijn ontworpen door het Franse Maison Martin Margiela .

hotelzoo.de

Meer Travel & Experiences