Travel & Experiences

Binnenkijken bij: Hotel TwentySeven, Amsterdam

Droomhotel

Het is the talk of the town op lifestylegebied… Want bij het nieuwe TwentySeven is the sky the limit. Dit ‘eerste zes-sterrenhotel van Nederland’ is de trots van gevierde hotelier Eric Toren. Die noemt het een ‘droomhotel’.

Butler en bijenkorf in je kamer

TwentySeven telt zestien suites, allen ontworpen door Wim van de Oudeweetering. Voor het uitzinnig luxe interieur werden alleen de aller- allermooiste producten geïmporteerd. Indicatie: de badkamerkranen hebben een prijskaartje van € 26.000. Maar het blijft hier niet bij een visuele beleving van marmer en peperdure bedden. Want waar het echt om gaat, is service die werkelijk alles regelt dat je maar kunt bedenken. Zo beaamt Eric Toren: “Zolang het legaal is en de moraliteit niet in het geding komt, is niks te gek.” Een butler, last-minute concertkaarten, een insider tour van een doorgewinterde local, personal trainers, het moet allemaal kunnen. Ook gaan de gasten van TwentySeven niet naar De Bijenkorf aan de overkant. Nee, De Bijenkorf komt persoonlijk naar hen met een personal shopping service. Het gastronomische hart wordt gevuld door tweesterrenchef Pascal Jalhay in Restaurant Bougainville, bekend van Vermeer en La Rive. Zo wordt aan elke zintuiglijke ervaring gedacht.

Geen last van de kermis

Hotel TwentySeven ligt pontificaal in het centrum, op De Dam. Het geografische oog van de orkaan, dus. Maar geluidsoverlast past niet bij een zessterrenhotel. Dus de clientèle overnacht in een kamer met een geluidsniveau van een afgelegen landhuis. Dankzij de ramen (vierdubbel glas) hoor je zelfs de kermis voor de deur niet eens. Wat voor al dat prestige wordt gevraagd? De grootste suite bedraagt zo’n € 9000 per nacht…

Klik op de foto’s om het eerste zes-sterrenhotel van Nederland te bekijken.

twentysevenhotel.com