Holthinrichs watches: liefde voor detail

Er bevind zich een nieuw, innovatief en luxueus horlogemerk op de markt: Holthinrichs Watches. Moderne technologie smelt samen met ambacht door het gebruik van 3D-metaal printen en een handmatige afwerking. Het merk hanteert een techniek die in de horlogerie niet eerder is voorgekomen.

Maak kennis met de 26 jarige architect Michiel Holthinrichs, de oprichter van het merk. Tijdens zijn studie in Delft werd zijn interesse gegrepen door Art-Nouveau en Art-Deco. Hij leerde het belang van de details in een ontwerp. Het resulteerde in een liefde voor mechanische horloges en tot de oprichting van zijn eigen horlogemerk.

“3D printen wordt vaak nog vergeleken wordt met, en gewaardeerd aan de hand van producten die perfect conventioneel zijn uit te voeren. Hierdoor wordt de techniek vaak afgedaan als een slecht alternatief voor productie, en eigenlijk enkel geschikt voor ‘snelle’ prototypes met een matig resultaat. Ik pleit er echter voor om niet te denken vanuit de beperkingen van de techniek, maar juist naar de kansen die het biedt voor de creatie van nieuwe vormen, een architectonische benadering,” aldus Michiel.

De print-techniek wordt gehanteerd op een zodanige manier dat vormen die eerder onmogelijk waren, mogelijk worden. Na het printprocedé worden de kast, kroon en gesp handmatig gepolijst. De onderdelen worden gecombineerd met een speciaal ontworpen wijzerplaat, laser gesneden wijzers en een Zwitsers mechanisch uurwerk. Het is de manier waarop Holthinrichs Watches te werk gaat wat de hoge kwaliteit van het horloge waarborgt. Last but not least zijn de kast en het uurwerk op aanvraag te personaliseren. Het eerste horloge van Holthinrichs Watches is de Ornament 1. Vernoemd naar het kleine architectonische element dat betekenis geeft aan het gebouw.

Handgemaakte wijzers

De wijzers van de Ornament 1 zijn speciaal voor het model ontworpen en worden gemaakt met behulp micro laser technologie en traditioneel handwerk. Selectieve oppervlaktes worden geëtst om diepte te suggereren en te reflecteren naar de afwerkingen van de horlogekast. De onderdelen die de wijzers op het uurwerk fixeren zijn handgemaakt. Hierdoor kunnen de wijzers extra dik kunnen worden uitgevoerd, vallen ze beter op, en ontstaat er voldoende ruimte voor een hand-gepolijst facet. Een bijzonder en uniek detail.

Holthinrichswatches.com

Meer Jewels & Watches