Jewels & Watches

Historic Grand Prix Zandvoort 2018: Chopard official timekeeper

terug van weg geweeest

Chopard is terug van weggeweest als offical timekeeper van de Historic Grand Prix Zandvoort.  Het prestigieuze horlogemerk Chopard, Historic Grand Prix Zandvoort en Gassan zijn al jarenlang nauw met elkaar verweven. Chopard heeft in samenwerking met Gassan speciaal de Mille Miglia Limited Edition ontworpen. Deze zeer exclusieve winners edition zal worden uitgereikt aan de 11 individuele winnaars van de verschillende races die tijdens de Historic Grand Prix gehouden worden van 31 augustus t/m 1 september op het circuit in Zandvoort.

collectors item

De unieke uitvoering  van het model, dat tot de Chopard Mille Miglia serie behoort, is wereldwijd alleen bij Gassan verkrijgbaar en is met zijn diameter van 42 millimeter en het Zandvoort logo op de wijzerplaat uniek in zijn soort. In elk horloge is het individuele limited nummer gegraveerd.

GOEDE DOEL: STICHTING STEUNT HET PRINSES MAXIMA CENTRUM VOOR KINDERONCOLOGIE

Eén exemplaar van de Chopard Mille Miglia winners edition wordt op vrijdag 31 augustus geveild voor het goede doel: Stichting Steun het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Oud autocoureur Robert Doornbos is ambassadeur van deze stichting en hij overhandigt dit bijzondere horloge persoonlijk aan de hoogste bieder. De veiling vindt plaats op vrijdag 31 augustus rond 18.00 uur in de Paddock Club in Paddock 1.

AUTOSPORTPERSOONLIJKHEID IN HET ZONNETJE TIJDENS HISTORIC GRAND PRIX

Chopard en Gassan zetten traditioneel gezien ook dit jaar weer een autosportpersoonlijkheid in het zonnetje. Clive Chapman mocht vorig jaar een horloge in ontvangst nemen als dank voor alles wat hij voor de autosport heeft betekend.

KLASSIEKE AUTO FAMILIE SCHEUFELE TENTOONGESTELD

Uniek dit jaar is de aanwezigheid van de Rolls Royce Corniche Cabriolet, de zogenoemde Nightcar, van Karl Scheufele, President of Chopard Geneve, en zijn vrouw Karin. Deze prachtige klassieke Rolls Royce uit de jaren 70 kwam in het bezit van de familie Scheufele na het overlijden van de oprichter van GASSAN, Samuel Gassan. Die in zijn testament de familie Scheufele de auto voor een zeer gunstig bedrag aanbod. Saillant detail is dat op het moment van aanschaf Karl en Karin Scheufele zich, gezien hun leeftijd, nog absoluut niet prettig voelden om in een dergelijke luxe auto te rijden. Het enige moment waarop zij zich comfortabel genoeg voelden om de auto te gebruiken was wanneer de duisternis was ingevallen. Vandaar de naam Nightcar.

historische grand prix bijwonen

Wil je graag dit bijzondere evenement bijwonen? Je kan hier je tickets kopen.

Ieder jaar doet LXRY TV verslag van de Historic Grand Prix, kijk maar mee!