Media & Entertainment

Highlights op Masters of LXRY 2019

Masters of LXRY opende op donderdag 12 december 2019 haar deuren in de RAI Amsterdam. Met een recordoppervlakte van 50.000 m2 is de Amsterdamse beurs het grootste luxe event ter wereld bestaande uit een wonderlijke mix van wereldmerken, shows, primeurs, design, gastronomie, ondernemerschap en entertainment. Een overzicht van enkele bijzondere hoogtepunten tijdens Masters of LXRY. Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit het totaal van ruim 500 deelnemende bedrijven en merken uit 20 verschillende landen. Het complete deelnemersoverzicht vind je hier.Photography: Christoph Bauer

De eerste vol-elektrische Porsche – Hal 1 Initium

De eerste Porsche zag ruim 70 jaar geleden het levenslicht omdat Ferry Porsche zijn droomauto niet kon vinden en daarom besloot om hem zelf te bouwen. In 2019 op Masters of LXRY wordt de Porsche Taycan voor het eerst in Nederland gepresenteerd, de eerste volledig elektrisch aangedreven sportwagen van het merk. In 10 seconden rijdt de auto van 0 naar 200 km/h.

Restaurant M40 brengt culinair wereldrecord – First Floor

Het Masters of LXRY sterrenrestaurant M40 is het meest spraakmakende gastronomische concept van Nederland. De belangrijkste sterrenchefs van het land staan gedurende de beursdagen samen in de keuken: 23 Nederlandse sterrenchefs brengen vier avonden én een middag 40 Michelinsterren naar de beurs. Het restaurant is uitverkocht, dus zet vast in je agenda voor volgend jaar: vanaf maart 2020 kun je weer reserveren.

Snelste elektrische auto ter wereld – Hal 1 Initium

Louwman Exclusive Cars presenteert op Masters of LXRY de snelste én volledig elektrische auto: de Battista van Automobili Pininfarina. Er bestaat er maar één van in de wereld en de auto kost twee miljoen euro. Met een 1.900 pk en 2.300 Nm aandrijflijn en een accupakket met een capaciteit van 120 kWh staat de teller in minder dan twaalf tellen op 300 km.

Een tuin van ruim 300m2 op de beurs – Hal 3 Aeternum

De trend om het vakantiegevoel in eigen tuin te brengen wordt op Masters of LXRY letterlijk vertaald door tuinarchitect Erik van Gelder. Nooit eerder werd er op deze beurs een volledige tuin gebouwd van meer dan 300 m2. Samen met meerdere partners worden in 5,5 dag tijd echte bomen tot 7 meter hoog gepland, een zwembad aangelegd en een jacuzzi, poolhouse en buitenkeuken geïntegreerd.

 

Bekend Nederland ontwerpt voor Hartstichting – Walk of Love, Entree Elicium

Ieder jaar verbindt Masters of LXRY zijn naam aan een met zorg geselecteerd goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Hartstichting. De makers van LXRY Magazine hebben een Limited LOVE Edition uitgebracht, gedrukt met een blanco cover. Bekend en creatief Nederland werd vervolgens gevraagd om een eigen ontwerp hiervoor te maken. Samen vormen deze covers een uitzonderlijke kunstcollectie die tentoongesteld wordt in de daarvoor speciaal ingerichte Walk of Love, bij de entree van de beurs. Van Daphne Deckers tot Henk Schiffmacher, David Carson, chefkok Jannis Brevet, Jan en Monique des Bouvrie, schoenenontwerper Jan Jansen, Marlies Dekkers, Ronald van der Kemp, Piet Boon, Piet Paris, Ans Markus, Inge de Bruijn en Barbara de Loor. Bezoekers kunnen de kunstcovers aanschaffen via een online biedingssysteem, de opbrengst gaat naar de Hartstichting.

EcoCabins

Design woning van 50m2 met lage footprint – Hal 1 Initium

De luxe, duurzame Tiny Villa meet precies 50 vierkante meter en staat voor € 149.000 binnen negen week waar je hem hebben wil: turn key en binnen één uur aangesloten. Ze zijn ontwikkeld door designer Robin Sluijzer en geproduceerd door EcoCabins en zullen voor het eerst aan het publiek worden getoond op Masters of LXRY. De kleine huisjes zijn bestemd voor permanente bewoning of als vakantiehuis, zijn volledig vóórgefabriceerd (prefab) in hout en hebben een lage footprint dankzij het materiaal, 20 zonnepanelen op het dak, triple glas voor extra isolatie en de kleine omvang natuurlijk.

Beursprimeur: Polestar 1 – Hal 2 Otium

Automerk Polestar (met Volvo als zusterbedrijf) brengt een nieuw model op de markt. Veel is er nog niet over bekend. Het automerk houdt het liever geheim tot aan de presentatie op Masters of LXRY. Met eigen woorden gaat het om een auto die: ‘nee zegt tegen benzine en autosleutels, en ja tegen batterijen, duurzaamheid en design.’

Reconstructie van de Nachtwacht – Hal 1 Initium

Fotograaf Julius Rooymans en modeontwerper Hans Ubbink hebben een nauwkeurige fotografische reconstructie gemaakt van Rembrandts Nachtwacht. Om het schilderij zo realistisch mogelijk na te bootsen werden zeventien personages gezocht die sprekend op de geportretteerden leken. Kenners van het Rijks- en Legermuseum werden geraadpleegd over kleding, sieraden en wapens. Ook werden de personages afzonderlijke gefotografeerd. Via Wanrooij Gallery zullen op Masters of LXRY de foto’s voor het eerst, in verschillende oplages en uitvoeringen, worden verkocht.

Dit jaar vormen Wanrooij Gallery, Sander Bijl (specialist in 17e-eeuwse Hollandse en Vlaamse meesters) en interiordesigner Mariska Jagt een drie-eenheid op Masters of LXRY met The Collectors Room, waarbij interieur de verbindende factor zal zijn tussen de werelden van oude meesters en moderne kunst.

View this post on Instagram

On August 31 we open again the doors of our brand new museum at 10 am. Yesterday was the official opening by Dutch Minister of Education, Culture and Science Ingrid van Engelshoven, Director of Naturalis Edwin van Huis and Freek Vonk. Dutch Minister Ingrid van Engelshoven: “It's great that Naturalis is open again, we can see T. rex Trix and experience how beautiful and important nature is. Naturalis is back in the spotlight at the right time. Because there are great concerns about the rapid disappearance of biodiversity. We need the knowledge and commitment of institutions such as Naturalis to turn the tide”. Foto: Anne Reitsma . . #naturalis #newmuseum #openingsoon #trex #dinosaurus #museum #biodiversiteit #biodiversity #nature

A post shared by Naturalis Biodiversity Center (@naturalismuseum) on

Schedel van 66 miljoen jaar oude T-Rex – Hal 3 Aeternum

Het Leidse Naturalis Biodiversity Center is hét nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. In een oproep aan de bv Nederland vragen zij op Masters of LXRY steun om hoogwaardig onderzoek te kunnen blijven doen. Om de diversiteit en de schoonheid van de natuur te tonen, neemt Naturalis een levensgrote olifant, een historische collectie vlinders en de schedel van een 66 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex mee naar de beurs.

Omega

HYT

Rolex

Grootste horlogecollectie van Europa – Hal 1 Initium

Gassan toont op Masters of LXRY, naast exclusieve juwelenmerken als De Grisogono, Choices by DL en Messika, de grootste horlogecollectie van Europa: van Rolex tot Audemars Piguet, Chanel, Breitling, IWC, Jaeger- LeCoultre, Tudor en OMEGA. Horlogemerk HYT toont op de beurs als enige in de wereld de techniek om tijd in vloeistof uit te beelden.

Beleggen in whisky – Hal 1 Initium

De afgelopen tien jaar heeft Scotch Whisky International (SWI) netto 15,6 procent winst gemaakt per jaar, per verkocht fles. Inmiddels voorziet het bedrijf in vermogensbeheer en wordt eraan gewerkt om whisky tussen de aandelen en vastgoed te positioneren. ‘Alles wat je belegt is door fysiek bezit gedekt. Het gaat om echte flessen of echte vaten’, aldus oprichter Michel Kappen van SWI. Er zijn ruim 66.000 flessen bij Scotch Whisky International opgeslagen met een totale waarde van bijna 43 miljoen euro. De oudste verhandelbare fles stamt uit 1874, de duurste is voor 44.000 euro verkocht.

The Art of Love by Micky Hoogendijk – Hal 3 Aeternum

Studio Micky Hoogendijk’s ‘The Art of Love’ is een met ledtegels opgebouwde installatie van bewegende beelden en poëzie waarmee je een veelheid van betekenissen voorgeschoteld krijgt rondom de liefde. En Hoogendijk is aanwezig op onverwachte wijze. De installatie is gebouwd in nauwe samenwerking met VEREL-interieurontwerp en -bouw. De beelden ontstonden in co-creatie met cinematograaf Frits de Beer. Micky Hoogendijk, als actrice internationaal actief in de film- en televisiewereld, legt zich steeds meer toe op de beeldende kunsten, in het bijzonder fotografie.

Gastronomische bitterbal – Hal 4/5 Artem

De kleinste dingen maken vaak net het verschil. Tussen het geweld van elektrische supercars en een 66 miljoen jaar oude schedel van T-Rex op Masters of LXRY hoeft een oerhollandse bitterbal nooit echt zijn best te doen om op te vallen. Vooral niet als het gaat om een culinaire variant: chefs Peter Gast en Jeroen Elijzen geven de oer-Nederlandse bitterbal op de beurs een culinaire twist met vullingen zoals chorizo, oude kaas-spinazie, bouillabaisse en truffel.

Lichtste fietsframe ter wereld – Hal 1 Initium

Merida behoort tot één van de grootste fietsfabrieken ter wereld en is verkrijgbaar in 88 landen. Op Masters of LXRY presenteren zij een mountainbike met het lichtste frame ter wereld. De fiets weegt 8,4 kg en is gemaakt van carbon.

De Grote Zaal van het Concertgebouw nagebouwd – Hal 3 Aeternum

Tijdens de 2019 editie van Masters of LXRY is er veel aandacht voor live-experiences. Zo wordt een levensgrote experiencebox van het Koninklijk Concertgebouworkest op Masters of LXRY opgebouwd, waarin een bezoek aan de Grote Zaal, met zijn bijzondere akoestiek, wordt geëvenaard.

Snelste Princess Yacht primeurt op Masters of LXRY – Hal 1 Initium

De Britse werf Princess Yachts Benelux presenteert op Masters of LXRY een jacht dat dit jaar voor het eerst in de Benelux te zien is: de Princess R35. Een luxe highperformance sportboot met een revolutionair ontwerp van Pininfarina. Het is de snelste Princess ooit, want volledig van carbon fibre gebouwd en vaart 50 knopen (dat is 90 km per uur).

Met André Kuijpers naar Antarctica – Hal 2 Otium

ExperienceTravel maakt op Masters of LXRY de Bucketlist 2020 bekend, met onder meer een Antarctica-reis tijdens de eclips in 2021 onder begeleiding van André Kuipers, wanneer één van de meest exceptionele ruimtefenomenen zichtbaar is op aarde.

Een eigen 3D-bril – Hal 2 Otium

Reyer Lafeber komt met het exclusieve brillenconcept Yuniku naar de beurs, waar je een persoonlijke bril kunt laten 3D-printen op basis van het gezicht. Daarnaast presenteren zij genummerde gelimiteerde brillen van merken als Cartier en Porsche Design.

Primeur voor 20 meter lang Fjord Yacht op Masters of LXRY – Hal 4/5 Artem

De moderne Fjord-vloot is gecreëerd in internationale samenwerking: vanuit de Côte d’Azur brengt Patrick Banfield de ‘Savoivre-vivre’, de Australiër Jim Wilshire levert zijn ervaring met snelle patrouilleboten en HanseYachts draagt bij met zijn eigen ontwerpteam van geavanceerde productietechnologieën vanuit de Oostzee. Het resultaat: een vloot waar maatwerk, vaareigenschappen, design en luxe samenkomen. Naast de Fjord 44 Open primeurt het merk op Masters of LXRY met de twintig meter lange FJORD 7 OPEN.