De droom van Elon Musk: Tesla Model 3

Inmiddels bijna een half miljoen mensen hadden zich gelijk ingeschreven om één van de eerste te zijn om de Tesla Model 3 te mogen kopen. Dit, zonder het model daadwerkelijk gezien te hebben. Afgelopen weekend was het dan zo ver, Elon Musk stond aan het roer om een nieuwe dimensie auto’s te presenteren, zijn droom.

Smartcar

Net zoals Steve Jobs ook de revolutionaire Iphone aankondigde die vriend en vijand verbaasde. Zoals laatstgenoemde bijna geen knoppen heeft, zo heeft de Tesla Model 3 dit bijna ook niet. Slechts zes zijn er voor handen. Vier voor de raambediening (verplicht) en twee scrollwieltjes op het stuur die de 15 inch touchscreen bedienen met alle overige functies van de smartcar. Het interessante aspect hiervan is dat een auto een functionele upgrade kan krijgen tegen bijbetaling voor bijvoorbeeld cruisecontrol.

droomauto

Het nieuwste model van de Tesla vloot is vooral gebouwd op praktische idealen. Voor de consument enigszins betaalbaar (€35.000), slim ingedeeld qua ruimte (de middelste passagier achterin kan gewoon de benen strekken), relatief onderhoudsvrij (want weinig losse onderdelen) en natuurlijk milieuvriendelijker in gebruik ten op zichte van de benzine en diesel motoren.

Voor Tesla zelf ligt de grootste uitdaging in de productie. De droom van Musk om ooit allemaal elektrisch te rijden is mooi. Maar als de capaciteit van de fabrieken het niet aankan dan wordt dit lastig. De productie van een half miljoen pre-orders ligt nu al op de planken. Levering in Nederland zal mid 2018 zijn.

tesla.com

Meer Cars & Yachts