Laat je meevoeren door de stroom tijdens Masters of LXRY

de grootste efficiëntie op het water

Op Masters of LXRY 2017 zal dit jaar een echte droomboot prijken: de Hermes Speedster. Een klassiek exemplaar dat hoog op menig wishlist staat. Benieuwd waarom? Hoogstwaarschijnlijk door het stoere retro-ontwerp, de piekfijne afwerking en nota bene de claim als de meest efficiënte boot op het water.

Need for speed

De Speedster dankt zijn naam aan een innovatieve romp die zorgt voor sensationele prestatiekenmerken. Dankzij de lage waterweerstand heeft de boot niet meer nodig dan een paar kleine motoren om moeiteloos door het water te glijden. In vergelijking met soortgelijke boten heeft de Hermes Speedster een lage trimhoek tijdens elke denkbare snelheid, namelijk tussen de 2 tot 2,8 graden. De lage zwaartekracht geeft de Speedster een zeer goede stabiliteit. Het verbruik blijft te alle tijden rond de 5,5 L/H. Dat maakt van dit model van Hermes – zogezegd – de ‘meest efficiënte bootproductie ter wereld’. Met zijn 6,7 meter bereikt de boot een snelheid van 64 km/h.

Een gentleman uit de jaren ’30

Het ontbreekt de Hermes Speedster behalve doelmatigheid ook niet aan finesse. Het ontwerp werd gebaseerd op de Porsche 356 uit 1959, in combinatie met de ‘Gentleman’s Runabout’ uit de jaren ’30. Elk onderdeel van het interieur wordt met de hand gemaakt, van de zitplaatsen in de boot tot het stuur. De cabrioletkap geeft het jacht bovendien de mogelijkheid om zowel met zomerweer als in een regenbui te varen.

De Hermes Speedster is te bewonderen op Masters of LXRY 2017. Dit grootste premium lifestyle-event wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en hier om tickets te bestellen.

thehermesspeedster.nl

Meer Cars & Yachts