Wining & Dining

Head-bartender van Hotel TwentySeven is ’s werelds beste

De beste van de beste

De 27-jarige Eric van Beek, head-bartender van het allereerste 6-sterrenhotel van Nederland heeft een unieke titel gekregen. Tijdens de gerenommeerde 10e editie van de Global Bacardi Legacy competitie is hij verkozen tot de onverdeelde winnaar. Hiermee mag hij zich nu onder de beste ter wereld scharen.

Spectaculaire smaak

Vorig jaar deed Van Beek mee met zijn cocktail ‘Guardian Angel‘, waarmee hij een ode aan zijn tante bracht. Dit jaar won hij met zijn ‘spoken word‘ cocktail ‘Cariño’. Dit was overigens ook de welkomstcocktail van de LXRY New Years Party. Van Beek licht de naam toe: “We moeten niet naar elkaar wijzen, maar samenwerken”. Qua smaak brengt Van Beek in de Cariño op spectaculaire wijze het zoet van rum en vanille samen met het fris van citroen en yoghurt.

TwentySevens revolutionaire signatuur

Die Griekse yoghurt is dan ook kenmerkend voor zijn stijl en een revolutionair signatuur op het menu dat hij voor TwentySeven ontwikkelde. “Bij Hotel TwentySeven krijg ik ook de mogelijkheid om ‘out of the box‘ te denken en met mijn creaties en verhaal een bijzondere bar-ervaring voor onze gasten te creëren.” aldus Van Beek. Eric Toren (eigenaar en directeur van Hotel TwentySeven) kan zijn geluk niet op: We zijn pas net open en nadat onze wine-director en sommelier Lendl Mijnhijmer als beste wijnproever van Nederland ons team kwam versterken, werkt nu ook de beste bartender van de wereld bij TwentySeven. Ik ben mega trots op Eric.”

Beeld: Helene Wieselaan

hoteltwentyseven.com