Wining & Dining

Chef-kok Hans van Wolde
opent Brut172

Chef-kok Hans van Wolde opende afgelopen weekend zijn droomzaak: Brut172. De boerderij in Reijmerstok heeft een grote verbouwing gehad, maar de karakteristieke eigenschappen van de boerderij zijn intact gehouden. Bij het nieuwe restaurant spelen groente een grote rol en treden vlees en vis ietsje meer naar da achtergrond. Hans heeft elke editie van Restaurant M in de keuken gestaan tijdens Masters of LXRY. LXRY feliciteert de chef-kok met zijn Brut172!

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Brut172

60 % groente, 40% vlees of vis

Uitsluitend ingrediënten uit eigen streek worden gebruikt voor de gerechten. Denk aan groentes van eigen lang en forel uit het Mergelland. Het concept luidt: ‘sharing is caring’. Er mag met de handen gegeten worden en hier zullen geen restricties aan verbonden zijn. De menu’s bij Brut 172 worden niet te complex, goed eten staat voorop. In de boerderij worden tevens een wijnbar, chocolaterie en slagerij gevestigd. Daarbij zal er geen wijnarragement geschonken worden en blijven deze prijzen altijd onder de €300.

Historische boerderij

De historische boerderij, gelegen op tien minuten rijden van Maastricht, bevindt zich in het Limburgse Mergelland. De naam ‘Brut 172’ verwijst naar de brute rauwheid van het Mergelland en de ligging, namelijk meters boven zeeniveau.

Brute sfeer & Materialen

De Limburgse designer Niels Maier, die tevens in Maastricht rooftop bar Bold, Wycker Cabinet en cocktailbar Mr Smith ontwierp, is verantwoordelijk voor het totale ontwerp van Brut 172. De sfeer past volledig in het omliggende Mergelland. Denk aan: veel hout, staal, brute materialen, maar wel met een verfijnde twist. De keuken is van zwart staal, maar helemaal elektrisch.

 

Ook dit jaar van 10 t/m 14 december opent tijdens Masters of LXRY het pop-up sterrenrestaurant M*** de deuren met een line-up van de beste sterrenchefs van Nederland.