Art & Design

Glansrijke sportfotografie

Gouden medaille, gouden foto

Een gouden prestatie. Dat is niet alleen toe te kennen aan atleten, maar ook aan kunstfotografen. Zo blijkt uit de fotoserie Goudkoorts. Een project dat is ontstaan toen de professionele schaatsster Monique Velzeboer in 2014 in contact kwam met fotograaf John de Koning.

Goudverf

Voorafgaand aan de fotoserie Goudkoorts had Velzeboer al enkele sporters gefotografeerd voor de Olympische Spelen in Beijing. Maar met het Goudkoorts-project zijn de medaillewinnaars op een wel heel glansrijke manier geportretteerd. Alle topsporters werden namelijk van top tot teen met goudverf bespoten en vervolgens gefotografeerd tegen een gouden achtergrond in een passende omgeving. Dat alles gebeurde in de studio van John de Koning. Zo zijn onder anderen zeilster Marit Bouwmeester, wielrenster Marianne Vos, handbiker Jetze Plat, beachvolleyballers  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vereeuwigd. Een bewerkelijk proces. Want alle 21 foto’s vergden ieder ruim een week om ze te maken.

Goldfever Masters of LXRY

Een aantal van deze schitterde foto’s van de Goudkoorts-serie zijn te bewonderen op Masters of LXRY. En, ook zeker niet onbelangrijk: een deel van de opbrengst gaat naar het Fonds Gehandicaptensport. Masters of LXRY is het grootste premium lifestyle-event van Europa en wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

goudkoorts.photo/de-makers