Art & Design

Het gouden tijdperk volgens Marcel Wanders

Designer Marcel Wanders heeft zijn fascinatie en waardering voor kunstenaars van de 17e eeuw vertaald naar een indrukwekkend boekwerk: Rijks, Masters of the Golden Age.

De inhoud is een eerbetoon aan de zeventiende-eeuwse Nederlandse meesterwerken uit de prestigieuze Eregalerij van het Rijksmuseum. “Dit boek laat zien hoe de grote meesterwerken onze kijk op de wereld beïnvloeden,” aldus Marcel Wanders over het tijdloze erfgoed. Het boek zet ons oog in oog met meer dan 60 iconische schilderijen, zoals Rembrandts Nachtwacht en Vermeers Melkmeisje. Elk werk is van dichtbij te beleven tot in de meest verrassende details.

Nieuwe en oude meesters

Toonaangevende hedendaagse denkers uit de wereld van filosofie, kunst, film, food, trend, business en design leggen uit hoe hun blik op de wereld is beïnvloed door deze schilderijen – waarbij alle 30 experts zich concentreren op een individueel kunstwerk. De verhalen van Ferran Adrià, David Allen, Alain de Botton, Anton Corbijn, Angela Missoni, Jimmy Nelson, Erwin Olaf en vele anderen bieden een nieuwe kijk op de besproken meesterwerken – en op het leven zelf.

Drie edities

Het project heeft maar liefst vier jaar in beslag genomen en het ontwerp en de productie van de drie verschillende edities zijn in het beheer van Marcel Wanders en zijn team.

De Unique Art Edition, (40kg): compleet handgemaakt met een verguld embleem, gouden foliedruk en met de hand gekalligrafeerd. In een taal naar keuze, voorzien van een familiewapen of geïllustreerd met unieke kunstwerken van de hand van de samenstellers van het boek.

De Limited Edition, (35 kg) heeft een zilveropdruk en is gedrukt met hoog-gepigmenteerde inkt van de beste kwaliteit. Oplage 2.500 en wordt geleverd met het boek ‘Behind the Scenes’, een speciaal ontworpen boekstandaard, beschermingshoes en witte handschoenen.

De Unlimited Edition, (5 kg), bestaat uit 600 pagina’s en heeft het formaat van een koffietafelboek.

Rijks, Masters of the Golden Age & Masters of LXRY

De uniek vormgegeven boeken zijn in vol ornaat te bewonderen en verkrijgbaar tijdens Masters of LXRY 2017, waarbij dit jaar het thema ‘Design Edition’ centraal staat.

rijksmastersofthegoldenage.com