Golfen met Winston

“gewoon een bal wegtimmeren”

In editie #28 van LXRY Magazine spreekt Winston met elan over de golfsport. Of toch niet? “Een bal wegtimmeren, dat ligt mij wel.” De televisiemaker is hoe dan ook verslingerd aan het spel, want er zijn twee dingen waar hij blij van wordt: golf en lekker eten. Die twee laten zich uitstekend combineren bij de Goyer Golf & Country Club in Eemnes. We geven je graag een blik in het interview van LXRY 28.

goyer & golf country club

In de oksel van de A27 nabij Eemnes verstopt zich een oase. De Goyer Golf & Country Club laat zich omschrijven als een uitdagende baan, zo’n vijftien jaar geleden aangelegd door golf course architect Bruno Steensels. Het terrein is voor gewone stervelingen niet toegankelijk. Maar wel voor LXRY. Winston ontvangt ons op voorwaarde dat we eerst een paar holes gaan lopen. Als rasechte sport-Billie met natural talents is Winston altijd een fanatieke sportman geweest. En dat blijkt nu ook weer. Hij slaat kaarsrecht af, een meter of tweehonderdvijftig. “Lang niet gespeeld zeker.” suggereren wij jaloers. “Ach, weet je… weinig tijd. Nieuw bedrijf, gezin, kinderen…” En die bal? “Tja, als je hem kunt slaan, kun je hem slaan. Golf is rust. Heb je eenmaal geleerd hoe je de bal moet raken, dan zit het tweede gedeelte tussen je oren. Tobben of je hem goed raakt, extra hard, trekken aan die club… dan gaat het mis.”

tussen bitterbal en kaviaar

Binnen het knusse clubhuis staat chef-kok Mark Verbrugh al klaar. “We gaan er een speciaal LXRY-menu van maken.” De cuisine van de Goyer toont een soepele swing die wij terugzien in het voortreffelijke menu: vol fantasie en vakmanschap. Mark legt uit: “Op jaarbasis doen we hier 25.000 bitterballen en een kilo kaviaar. En alles wat daartussen zit.” Winston beaamt: “Ik ben hier mede lid geworden vanwege het restaurant. Omdat ik het leuk vind om lekker te eten. Dat kan dus hier. En dat mooie terras in de zomer, heerlijk. Ik neem de kinderen mee, want de opleiding is hier goed. Ze hebben al uitgebreid op de driving range gestaan… En ze slaan beter dan jij. Haha!”

Scroll door de foto’s om de golfmiddag te bekijken. Het volledige verslag lees je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Floris Kappelle & Rijk de Gooijer. | Fotografie: Esther Quelle

goyer.nl

Meer People & Finance