Interior & Estate

Origineel én functioneel

eigentijds vakmanschap

Een traditioneel materiaal als hout geeft warme aan een woning. Maar wat als je juist een moderne omgeving wil creëren? Zonder klinische kilte? Dan zoek je naar designobjecten die the best of both worlds meebrengen: conventioneel vakmanschap, maar dan met een eigentijdse vormgeving. Zoals de meubels van Gideon Creations. Jawel, LXRY houdt natuurlijk graag ‘Neerlands’ meest veelbelovende designers en meubelmakers in de gaten.

architectonisch

Gideon Creations werd in 2013 opgericht door Gideon Traas. De meubelmaker koestert al sinds zijn 8e een passie voor hout. Op het Nederlandse en Engelse platteland leerde hij de ambacht van het meubelmaken. Zijn jonge bedrijf maakt op maat gemaakte stukken van eigen ontwerp. Verder bestaat Gideon’s signatuur voornamelijk uit een complexe architectonische en geometrische ontwerptaal. Het resultaat levert meubelstukken op die origineel, beeldend en zelfs kunstig zijn. Maar dan wel met behoud van hun functie. Want een tafel kan er nog zo artistiek uitzien, maar in de basis is-ie natuurlijk wel bedoeld om ook daadwerkelijk iets op te leggen.

masters of lxry 2017

Gideon himself verheugt zich erop om te exposeren op Masters of LXRY 2017, dat van 7 t/m 11 december 2017 wordt georganiseerd in de RAI Amsterdam. Op dit grootste high end lifestyle-evenement van Europa zal de ontwerper zijn nieuwste werken presenteren. Voor meer informatie kun je altijd terecht op Masters of LXRY.