Liefde anno 2017

kapers op de kust

Het aantal Nederlandse alleenstaanden (3 miljoen) neemt nog steeds toe, zeker nu 40% van de huwelijken eindigt in een scheiding. En voor mensen met een hoge maatschappelijke positie of een publieke bekendheid is het, over het algemeen, gecompliceerder om een geschikte partner te vinden. Er zijn immers genoeg gegadigden die zich laten afleiden door secundaire factoren als status en financiële middelen. LXRY Magazine ging in gesprek met Patricia Kuiper-Vermeer van exclusief relatiebureau Personal Matchmaker. Met een persoonlijke aanpak koppelt zij mensen op gelijkwaardigheid. “Golddiggers komen er niet in.” 

Lees hier een preview van het interview in LXRY 29.

grilliger

Op dit moment wordt er middels moderne technologie gretig op de singles markt ingespeeld. Patricia benadrukt daarbij de precaire situatie van apps als Tinder. “Je zou denken dat een relatie daardoor binnen handbereik ligt, maar het tegendeel is waar. Online daten wordt alleen maar grilliger. Het levert meestal een reeks vluchtige contacten op. Echte liefde bestel je niet eventjes online.” 

UNDER THE RADAR

Personal Matchmaker is een ‘offline’ relatiebemiddelingsbureau dat zulke privéaangelegenheden dan ook under the radar houdt. Want de doelgroep hecht waarde aan discretie. “Bij ons gebeurt alles via direct contact. Wij handelen uitsluitend intern en doen niet aan online profielen waar de hele wereld aan kan snuffelen. We sturen ook geen e-mails, sms’jes of andere middelen waarmee de buitenwereld onverhoopt op de hoogte kan worden gebracht. (…) Ter vergelijking: als een gewoon relatiebureau een sportschool zou zijn, dan zou je Personal Matchmaker kunnen zien als de personal trainer voor een exclusievere aanpak met een betrouwbare gids.”

trouwambtenaar

Via een uitgebreid selectieproces komt Patricia uiteindelijk, in samenwerking met de klant, terecht op één kandidaat. Dat gaat meestal goed. 85% van haar klanten neemt na een jaar succesvol afscheid. Het gebeurt dan ook weleens dat ze op bruiloften wordt uitgenodigd. “Hartstikke leuk natuurlijk. Maar het is niet mijn intentie om dat te zien als een vorm van erkenning. Ik heb het weleens meegemaakt dat een trouwambtenaar tijdens de ceremonie in een volle kerk ineens mijn naam noemde. Erg vriendelijk, maar het draait om de geliefden, niet om mij.”

Het volledige interview vind je in het magazine, hier te bestellen.

Meer People & Finance