Cars & Yachts

Een boot van bijna 90 jaar oud

Overstag

Als je een exclusief interieur kunt ontwerpen, kun je ook een boot maken, toch? Eigenlijk niet direct. Maar dat geldt wonderlijk genoeg wel voor Johan en Ferry Stellinga. De broers zijn al ruim 20 jaar een begrip in exclusieve bouw en interieurbouw in Noord Holland. Met ‘Zwitserse precisie’ leveren ze op maat gebouwde keukens, gehele interieurs maar ook luxe huizen aan tevreden klanten. De heren besloten het daar echter niet bij te laten en voegden daar later een nieuwe dimensie aan toe. Namelijk: die van de scheepsbouw.

Redden van de brandstapel

Omdat de gebroeders een gedeelde passie koesteren voor de nautische wereld, hebben ze in de afgelopen jaren verschillende bootprojecten in opdracht gerealiseerd. Zo redde ze eerder al een Franse vissersboot van de brandstapel. Maar een project dat écht z’n weerga niet kent, is de restauratie van een exclusieve en originele Hacker Craft Runabout #156 uit 1929 (zie foto). Een boot van bijna 90 jaar oud… Johan en Ferry hebben ruim 17 jaar met veel passie aan deze uiterst exclusieve ‘oldtimer’ gewerkt. Het resultaat mag er zijn, want zelfs in het land van herkomst Amerika wordt de staat van dit exemplaar bejubeld binnen de wereld van deze bijzondere vaartuigen. Nog maar weinigen hebben het bijzondere schepsel mogen zien.

Hacker Craft op masters of lxry

Tijdens Masters of LXRY 2017 krijgen de bezoekers een exclusieve presentatie van de boot die simpelweg met eigen ogen bekeken moet worden… Van 7 t/m 11 december 2017 in de RAI Amsterdam.

gebr-stellinga.nl