Jewels & Watches

Kleindochter Giselle Bijlsma lanceert juwelenlijn By GiGi

De passie voor juwelen is Giselle Bijlsma met de paplepel ingegoten. Als kleindochter van Benno (president-directeur van GASSAN) en Kitty Leeser en dochter van David (CCO van GASSAN) en Gytha Bijlsma groeit ze op tussen de mooiste juwelen en horloges. Inspiratie genoeg, het is dan ook niet gek dat Giselle sieraden wil ontwerpen. Met haar By GiGi collectie met verfijnde juwelen treedt ze in de voetsporen van haar tante Debora Huisman – Leeser. De nieuwe generatie staat op.

Tekst: Wendy van Dalen
Beeld: GASSAN
Redactie: Vivian Secrève

Je zit nog op school, maar waar je klasgenoten een bijbaantje hebben, heb jij al een eigen bedrijf! En wat voor één; je hebt een eigen juwelenlijn By GiGi.

“Het is een droom die werkelijkheid is geworden. Ik ben super trots dat ik al op mijn zeventiende mijn eigen juwelenlijn heb mogen ontwerpen.”

Hoe werd er door je omgeving gereageerd toen je vertelde dat je juwelen wilde ontwerpen?

“Heel positief. Ze vinden het erg leuk dat ik het juwelenvak ook mooi vind. In onze familie zeggen we altijd ‘waar een wil is, is een weg’ en dus stimuleerden ze me om mijn ideeën uit te werken.”

Hoe werd er door je omgeving gereageerd op de ontwerpen?

“Toen ik vertelde dat ik graag juwelen wilde ontwikkelen, ben ik gaan tekenen. Ik heb mijn schetsen eerst aan mijn tante Debora (Huisman – Leeser, eigenaar van Choices by DL, red) laten zien. Zij was heel enthousiast en gaf me tips. Daarna heb ik het aan de rest van de familie laten zien. Zij vonden het ook erg mooi en zagen er gelukkig toekomst in.”

Waarom heet je lijn By GiGi?

“Gigi is mijn bijnaam en ik vind het lekker hip en jong klinken. Het past goed bij de collectie.”

Gaat er over een aantal jaar ook een nog volwassenere collectie komen?
“Haha, daar zijn nog geen plannen voor. Mocht er ooit een volwassener lijn komen, zou ik het heel leuk vinden, maar daar ben ik nu nog niet mee bezig.”

Wat voor collectie is By GiGi?

“Veel van mijn juwelen staan in het teken van love, de liefde. De collectie bestaat uit verfijnde subtiele items. Het is een beetje in de stijl van GASSAN Fine Jewelry, maar dan met een nieuwe touch. De items zijn fijntjes en tegelijkertijd heel sexy en chic. Ze zijn gemakkelijk te combineren met elkaar. Ik hou zelf van mixen en matchen, dus vind het heel belangrijk dat het met de items uit mijn lijn ook kan. Het is een jonge lijn, maar omdat het zo verfijnd en elegant is, kan iedereen het dragen.”

By GiGi steunt de LINDA.foundation

Op 5,6 en 7 juli staat De Lelystadse Hippiemarkt gepland en GASSAN staat hier met prachtige juwelen van onder andere By GiGi. De Lelystadse Hippiemarkt steunt ieder jaar een goed doel en deze keer is gekozen voor de LINDA.foundation.

GASSAN sluit zich hierbij heel graag aan. Op zondag 7 juli wordt daarom 10% van de omzet van GASSAN Fine jewelry en de By GiGi juwelenlijn van Giselle Bijlsma gedoneerd aan de LINDA.foundation tijdens een officieel moment in de VIP tent.

De LINDA.foundation is in juli 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines, uitgeverij van het tijdschrift.  LINDA. Het fonds is bestemd voor (alleenstaande) ouders met kinderen die in financiële nood verkeren.

Lees het hele artikel in GASSAN Magazine.