Jewels & Watches

Gassan inspiration: Interview met Yves Gijrath

GASSAN ging in gesprek met onze eigen Yves Gijrath, ondernemer pur sang. Hoe begon Yves met ondernemen en hoe kwam hij terecht in het luxe leven? Hoe zette hij het succesvolle Masters of LXRY en LXRY Media Group op? Ook geeft Yves antwoord op de themavragen van magazine 11, La Dolce Vita. Het hele interview lees je in GASSAN Magazine 11. LXRY deelt alvast een tipje van de sluier.

Tekst: GASSAN
Redactie: Vivian Secrève

Je komt uit een ondernemersgezin, wilde je als kleine jongen net als je vader ondernemen?

“Ik was van jongs af aan al ondernemend en geloof dat ondernemen in je bloed moet zitten. Het stimuleert als je uit een familie komt waar het ondernemerschap hoogtij viert. Dan kijk je toch op een andere manier naar voor jezelf beginnen dan wanneer je het in je jeugd nooit hebt gezien. Ondernemers zijn niet bang om te falen, dus je moet risico durven nemen.”

Je begon al op jonge leeftijd met ondernemen. Klopt het dat je op de heao zelf je studiegeld bij elkaar verdiende?

“Het is een grappig verhaal. We moesten op de heao het boek ‘Principles of Marketing’ van Philip Kotler lezen. Het was een dikke pil, in het Engels, er was niet doorheen te komen. Ik dacht ‘dat willen we toch niet lezen?’ Ik had een uittreksel van het boek ontwikkeld, in het Nederlands en dat boekje heb ik gekopieerd. Vroeger moest je de schoolboeken kopen op school, mijn uittreksel lag naast de andere schoolboeken. Het kopiëren kostte me één gulden en ik vroeg een tientje voor een uittreksel. Al mijn studiegenoten kochten het, het was veel minder duur dan het origineel. Ik verdiende negen gulden per boekje en in totaal bracht het  een paar duizend gulden op. Ik kon er mijn studie en al mijn boeken mee betalen.”

“Wees gedreven door de liefde voor wat je doet. Je moet geld verdienen niet als doel hebben.”

 

De start was heel voorspoedig en twee jaar later begin je met de Miljonair Fair. Waarom startte je een beurs?

“Het magazine Miljonair was een succes en lezers vroegen me: ‘Hoe kom ik bij die show? Hoe kom ik in contact met dat automerk? Waar koop ik dat horloge?’ Ik merkte dat mensen contact wilden. Ik had een hekel aan beurzen. Tot ik naar Bas Lengers op de botenbeurs Boot in Düsseldorf ging. Ik ging er met tegenzin naartoe, kon er niet parkeren. Toen ik eindelijk binnen was, kon ik de stand van Bas niet vinden. Ik was chagrijnig en was er helemaal klaar mee, totdat ik de hal zag waar hij stond. Ik dacht: wow, dit is niet normaal. Toen kwam ik op het idee om een beurs zo aan te pakken. Ik kwam terecht op een onorthodoxe locatie, de Passenger Terminal in Amsterdam.

Lees hier verder hoe de Miljonair Fair veranderde in Masters of LXRY.

Benno Leeser GASSAN & Yves Gijrath op Masters of LXRY

Horloges - GASSAN

Je houdt – net als wij – van het goede leven, la dolce vita. Wat is volgens jou echte luxe?

“Ik vind varen geweldig. Door de grachten van Amsterdam met een wijntje; fantastisch! Maar ik vind het ook sensationeel om ’s ochtends heel vroeg te golfen in een ruig berglandschap in Schotland. Het goede leven zit voor mij ook in kleine dingen, zoals lekker eten op het strand, het plezier van met elkaar zijn en unieke ervaringen opdoen. De gemene deler is altijd sport, natuur en eten.”

La dolce vita is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Italië. Wat heb jij met het land?

“Italianen staan symbool voor emotie. Ze hebben een groot hart en staan voor kwaliteit. Er zijn geen betere designers dan Italianen, de liefde voor het maken is er zo groot. Ik hou van de cultuur, de mentaliteit, het onverwinnelijke.”

Van wat voor moois houd jij?

“Je mag jezelf iets gunnen in het leven en jezelf complimenteren. Horloges vind ik geweldig, ik verzamel ze graag. Een vrouw draagt een tas, mooie schoenen. Mannen hebben horloges. Het is een soort identiteit, het geeft een mooi gevoel en voegt iets toe aan een pak.”

Benieuwd naar het hele interview met Yves Gijrath en wat GASSAN en Masters of LXRY voor elkaar betekenen? Lees hier het hele interview.