Cars & Yachts

Historische Grand Prix

Van zo'n 300 raceauto's konden we vorig jaar drie zomerdagen lang genieten op het circuit van Zandvoort. Wederom komen dit jaar verschillende raceauto's uit de rijke geschiedenis van de autosport bijeen. Het programma van de achtste Historic Grand Prix is bekend en wederom in samenwerking met Chopard is GASSAN dit jaar ook weer aanwezig. LXRY blikt terug en vertelt je welke data je voor dit jaar mag blokken in de agenda.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Historische Grand Prix / GASSAN

Samenwerking tussen Chopard en GASSAN

In 2019 wordt Zandvoort opnieuw als enige circuit ter wereld het strijdtoneel voor alle vier historische kampioenschappen die het officiële FIA-stempel mogen dragen.

In samenwerking met Chopard is GASSAN dit jaar wederom aanwezig tijdens de Historic Grand Prix in Zandvoort. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Chopard met GASSAN een exclusief horloge ontwikkeld met een gelimiteerd aantal van 13 stuks. Dit exclusieve horloge wordt aan 11 individuele racewinners van de verschillende races tijdens de Historic Grand Prix uitgereikt. Van de andere twee limited editions, wordt er één geveild tijdens de online veiling en de andere schenken Chopard en GASSAN aan de autosportpersoonlijkheid van de Historic Grand Prix.

Limited Horloge

Opnieuw is gekozen voor een exclusief model uit de Chopard Mille Miglia collectie. De Chopard Mille Miglia Chronograaf is een zelfopwindend roestvrijstalen herenhorloge dat geïnspireerd is op de schoonheid van klassieke autos. De elegante rondingen, de zilveren wijzerplaat geïnspireerd op vintage carrosserieën en het chronometer-gecertificeerde uurwerk als motor, vormen de perfecte balans tussen auto-ontwerp en dit mechanische uurwerk. Met een emblematische rubberen band die oogt als de loopvlakken van de Dunlop-band uit de jaren 60 past dit gewaagde ontwerp zich perfect aan de pols aan. De 13 gelimiteerde horloges zijn voorzien van een speciale gravure met het circuit van Zandvoort op de achterkant van de horlogekast.

 

Online veiling

Dit jaar vindt de veiling tijdens de Historic Grand Prix niet plaats in de Paddock Club maar wordt deze in de vorm van een online veiling georganiseerd door het Circuit Zandvoort, de Historic Grand Prix en Porsche. Meer informatie over de veiling en de uitreiking van het gelimiteerde horloge volgt nog. Houd hiervoor de social media kanalen van GASSAN en de bovengenoemde partners in de gaten.

De autosportpersoonlijkheid Historic Grand Prix 2019

Chopard en GASSAN zetten de traditie voort om ook dit jaar weer een autopersoonlijkheid in het zonnetje te zetten. Wie deze prijs dit jaar verdient is nog niet bekend. Maar één ding is zeker, het is iemand die vanuit het verleden tot nu erg veel heeft betekend voor de race industrie.

GASSAN & LXRY aanwezig tijdens de Historic Grand Prix

Dit jaar is GASSAN aanwezig met haar prachtig gevulde vitrines in de stand van Porsche en in de Paddock Club. Deze laatste locatie is het welbekende domein van levensgenieters en liefhebbers van de historische autosport die de Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort op een bijzondere wijze willen beleven. Klik hier voor meer informatie over de exclusieve VIP arrangementen.

Historische Grand Prix bijwonen

Wil je graag dit bijzondere evenement bijwonen? Je kan hier je tickets kopen.

Ieder jaar doet LXRY TV verslag van de Historic Grand Prix, kijk maar mee!