Jewels & Watches

GASSAN Highlights:
By Gigi op de Lelystadse Hippiemarkt

Afgelopen zondag stond GASSAN met onder andere de By GiGi collectie op de Hippiemarkt in Lelystad. Dit jaar steunde het festival wederom een goed doel en de juwelier heeft daarbij 10% van haar opbrengst gedoneerd. LXRY kijkt terug op deze geslaagde dag.

Tekst: GASSAN
Beeld: Elske Hazenberg, Nikkie Smorenburg & GASSAN
Redactie: Vivian Secrève

By GiGi draagt bij

De Lelystadse Hippiemarkt

Yvonne Winter is 4 jaar geleden de Lelystadse Hippiemarkt begonnen. Toen nog een relatief klein event met zo’n 50 kraampjes, wat lokale sponsors en een lokaal goed doel. De markt trok destijds zo’n 5.000 bezoekers, die van 15,00 tot 22.00 uur bij verschillende kraampjes inspiratie op konden doen en winkelen natuurlijk. Het was meteen een schot in de roos en een succes in Lelystad.

Het jaar erop duurde de hippiemarkt twee dagen en werd er met 100 kramen wederom voor een goed doel, het Ouderenfonds, geld opgehaald. Twee dagen lang was het feest aan de mooie kust van Lelystad. Het naastgelegen Batavia Stad werkte mee, waardoor de markt ook meer bezoekers trok.

Yvonne Winter, Tess Winter, Brooke de Boer, Shari Winter en Jamy Lee Roy

Vorig jaar werd de markt uitgebreid naar 3 dagen, met 150 kramen en werd er geld opgehaald voor Het Vergeten Kind. Voor dit goede doel werd een veiling gehouden en de bezoekers konden grabbelen en prijzen winnen. Mede dankzij het mooie weer trok het event 36.000 bezoekers.

Dit jaar was het wederom een geslaagd event en steunde de Lelystadse Hippiemarkt de LINDA.foundation. Alle opbrengsten vanuit de veiling, de grabbelton met prijzen en de donatie van hoofdsponsor GASSAN By GiGi, komen ten goede aan gezinnen in Flevoland die het financieel zwaar hebben. Bij elkaar opgeteld gaat het om bijna 11.000 euro aan donaties.

By GiGi draagt bij

Giselle Bijlsma, ontwerpster van By GiGi, zegt hierover: “Door 10% van de dagomzet van By GiGi te schenken hebben wij een prachtige bijdrage kunnen leveren aan dit bijzondere doel. By GiGi is een nieuwe sieradenlijn binnen GASSAN die op Valentijnsdag is gelanceerd en grotendeels in het teken van de liefde staat.”