Jewels & Watches

GASSAN: Een gelukkig 4717!

Voor de Westerse wereld is 2020 al een aantal weken bezig, maar in veel Aziatische landen begint het Chinese nieuwe jaar deze week. Traditiegetrouw viert GASSAN op de Dam in Amsterdam de belangrijkste Chinese feestdag. LXRY TV was erbij om het nieuwe jaar in te luiden, het jaar van de Rat.

Tekst: Mical Joseph

GASSAN

2020 is het jubileumjaar voor GASSAN Diamonds. De diamantair bestaat maar liefst 75 jaar en de GASSAN 121 bestaat 15 jaar. Extra reden dus voor een feestelijk 2020. President-directeur Benno Leeser legt uit aan LXRY TV dat 2019 een fantastisch jaar was: “2019 was het mooiste jaar tot nu toe uit de geschiedenis en dat willen we graag continueren.”

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op de eerste tot en met de vijftiende dag van de eerste maand van de Chinese kalender. Het festijn wordt niet alleen in China gevierd, het wordt door heel Azië en overal waar een grote groep Chinezen zich gevestigd heeft gevierd. De traditionele draken- en leeuwendans brengt geluk en het vuurwerk verjaagt de kwade geesten zodat het jaar van de Rat voorspoedig gaat verlopen. 

Het jaar van de Rat

Het verhaal gaat dat de Rat de eerste was die op kwam draven toen Boeddha alle dieren bij elkaar riep. De Rat is altijd enthousiast, nieuwsgierig en opportunistisch. Dit jaar is er één van vernieuwing en vooruitgang, want Ratjaren zijn namelijk pioniersjaren waarbij 2020 een drempel is tussen oud en nieuw.