Travel & Experiences

Ga mee op expeditie met Naturalis

De homo sapiens loopt inmiddels een paar honderdduizend jaar op de aarde rond, maar nog steeds blijft de natuur hem verbazen. Biodiversiteit is een voorwaarde voor het leven op aarde en daar springt Naturalis Biodiversity Center op in door de kans te bieden om met een zeer select gezelschap van wetenschappers mee te gaan op expeditie naar Bhutan, het Amazonegebied, Curaçao of de Rocky Mountains.

Tekst: Annelies Keus

Bhutan

Bhutan

Life changing

Deelnemers gaan mee met een team van gerenommeerde onderzoekers en komen op locaties die voor anderen onbereikbaar zijn. Vaak zijn de omstandigheden ruig en verre van comfortabel, maar de ontdekkingen zijn groots en de ervaring is life changing. Bouchra Filali, Manager Corporate Partnerships bij Naturalis Biodiversity Center vertelt in een interview met LXRY hoe het er op zo’n expeditie nou echt aan toegaat.

“De mooiste hotels en resorts ter wereld zijn te boeken, maar je kunt geen plekje reserveren voor een dinosaurusopgraving. Exclusiever krijg je het niet!”

 

Naturalis was onder andere betrokken bij de ontdekking van de bekendste vleesetende dinosauriër T. rex, in 2013. Filali: “Ik was bij een opgraving, waarbij het heiligbeen van een dinosaurus aan de oppervlakte kwam. Dat mocht ik als eerste aanraken. Het idee dat je iets in je handen hebt dat 66 miljoen jaar oud is!”

 

 

Bouchra Filali, Verenigde Staten

Verenigde Staten

HELLO GENIUS

Ben je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal? Het complete interview met Bouchra Filali lees je in het nieuwe LXRY magazine #36. Deze is verkrijgbaar via onderstaande link. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat

LXRY Magazine 36