Interior & Estate

Frame Vastgoed:
Unieke samenwerking voor realisatie Bay House en Sofitel

Masters of LXRY deelnemer Frame Vastgoed heeft vlak voor de beurs van start gaat groot nieuws te melden: samen met Van Omme & De Groot Projectontwikkelaars en Bouwers heeft Frame Vastgoed een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van het luxe appartementencomplex Bay House en het naastgelegen MGallery by Sofitel hotel in het Rotterdam Rijnhaven District. Deze maand wordt een aanvang gemaakt met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de start bouw. Naar verwachting zijn Bay House en het Sofitel hotel (werktitel: ‘The View’) tweeënhalf jaar later gereed voor oplevering.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Frame Vastgoed

Een goede samenwerking

Directeur Ontwikkeling & Realisatie bij Frame Vastgoed, Rick van Heumen, is opgetogen over de samenwerking: ‘Wij hebben in Van Omme & De Groot een zeer bekwame partner gevonden met wie wij dezelfde Rotterdamse mentaliteit delen, dat is prettig samenwerken.’ Olaf Lange, commercieel directeur bij Van Omme & De Groot: ‘Wij zijn trots om in onze eigen stad te mogen meewerken aan de realisatie van zo’n mooi en bijzonder project als Bay House en Sofitel.’

Het interieurontwerp in de lobby van Bay House door interieur designer Robert Kolenik

Bay House

Bay House wordt een luxe appartementencomplex van circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Ruim driekwart van de appartementen is reeds verkocht. Het MGallery by Sofitel hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte.

De start bouw van Bay House en het Sofitel hotel markeert een nieuwe fase van de succesvolle gebiedsontwikkelingen op de Wilhelminapier en Katendrecht, waar de komende periode een groot aantal omvangrijke projecten van start zullen gaan. De naastgelegen projecten Porter House (een woontoren op oude ‘Jumbo locatie’, voorzien van een nieuwe Jumbo foodmarkt en ‘Galleria’ met diverse winkels) en de transformatie van het monumentale koffiepakhuis Santos – waarin het Duitse designwarenhuis Stilwerk gevestigd wordt – gaan hier tevens deel van uitmaken. Ook volgt dan de vernieuwing van de Brede Hilledijk, waarmee de entree van Katendrecht de uitstraling en kwaliteit zal krijgen die zij verdient.

Wethouder Bas Kurvers reageerde namens de gemeente: ‘Namens de gemeente feliciteer ik Frame en Van Omme & De Groot met het aangaan van deze overeenkomst. De start van The View luidt hiermee een ambitieuze ontwikkeling in van dit deel van Katendrecht. Dit forse ontwikkelingsprogramma vraagt om stevige partijen die daar gezamenlijk hun schouders onder willen zetten.’

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie met een groot hart voor de regio Rotterdam. Frame is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam-Noord, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle.

Penthouse in Bay House

Masters of LXRY

Net als vorig jaar staat Frame Vastgoed met haar prijswinnende stand op de Masters of LXRY. Hier kom je alles te weten over Bay House en de ontwikkeling van het Rotterdam Rijnhaven District. Nieuwsgierig? Bezoek lifestyle-event Masters of LXRY  van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.