Interior & Estate

Frame Vastgoed presenteert:
The Slaak Rotterdam

Elke maand laat LXRY een betrokkene van de projecten van Frame Vastgoed aan het woord. Frame ontwikkelt verschillende projecten in het hogere segment in Rotterdam en omgeving. Geloof ons: die pareltjes liegen er niet om. Maak kennis met Paul John de Jong, directeur Ontwikkeling bij Frame Vastgoed. Hij vertelt over een imposant rijksmonument waar nieuw leven ingeblazen wordt.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Frame Vastgoed

Het is bijna zover: in juni opent hotel The Slaak haar deuren in Rotterdam. De Maasstad heeft er vanaf dat moment een nieuwe hotspot bij met bijbehorend restaurant & cocktailbar Didot34. Het hotel is niet alleen bedoeld voor reizigers, maar ook voor bewoners van de stad.

Standaard hotelkamer in The Slaak.

Standaard hotelkamer in The Slaak.

Nieuw leven inblazen

The Slaak is gevestigd in het Slaakhuys. Dit historische pand heeft een bijzondere transformatie ondergaan en is sinds 2010 een rijksmonument. “Het Slaakhuys is één van de jongste rijksmonumenten van ons land en kent een interessante geschiedenis. Sinds de voltooide wederopbouw – naar het ontwerp van architect Jo Vegter – in 1955 heeft het Slaakhuys vele functies gekend. Van redactie en drukkerij voor landelijk dagblad Het Vrije Volk tot snookercentrum en atelierruimte voor kunstenaars. Daarna volgden jaren van leegstand en verwaarlozing. Een pand als dit verdient beter en vanaf het moment dat wij het aankochten, waren we vastbesloten het haar glans terug te geven”, legt Paul John uit.

Dat gebeurde allereerst door er een prachtige supermarkt te openen. Deze werd zelfs genomineerd als mooiste supermarkt van Nederland. Paul John: “Dit jaar voegen we nog meer glans toe met dit luxury brand hotel van Marriott Hotels onder het Tribute Portfolio label. The Slaak, zoals het hotel zal heten, is een design boutique hotel met 74 kamers, een gym, een restaurant en een cocktailbar. De internationale keuken van het restaurant Didot34 is elke dag open voor ontbijt, lunch en diner. Op de eerste verdieping is er ook nog een bar aanwezig voor recepties en privépartijen. Daarnaast beschikt het pand over een onderliggende parkeergarage.”

Restaurant Didot34.

Bar Didot34.

De ruimte voor recepties en privépartijen.

Het interieur

Ben je bekend met de serie Mad Men? Het interieurdesign heeft hier iets van weg. Dit valt het beste te omschrijven als jaren ’50 en ’60 stijl in een hedendaags jasje. “Ik raad iedereen aan om vooral zelf de sfeer te komen proeven. Voor ons als belegger en ontwikkelaar is de renovatie van het Slaakhuys in ieder geval een project waar we ontzettend trots op zijn!”, zegt de directeur Ontwikkeling enthousiast.

Lees ook: Frame Vastgoed – Hospitality in vastgoed

Frame Vastgoed | www.framevastgoed.nl