Cars & Yachts

Bevestigd:
Max Verstappen raast op 3 mei tijdens de Grand Prix over Circuit Zandvoort

Formule 1 fanaten zaten er al in spanning op te wachten: vanmorgen heeft de organisatie van de Formule-1 de racekalender van 2020 vrijgegeven. De Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 zal op 3 mei 2020 worden verreden.

Na 35 jaar keert F1 terug naar Zandvoort

Officieel moet de FIA alle data nog goedkeuren, maar dat lijkt een formaliteit. Op 4 oktober vergadert de FIA World Motor Sport Council daar nog over, daarna wordt er als het goed is een klap op gegeven. Onder de naam Heineken Dutch Grand Prix keert de Formule 1 na 35 jaar terug in Zandvoort!

Luister de podcast met Jan Lammers

Onlangs was coureur en sportief directeur van Circuit Zandvoort Jan Lammers te gast in de podcast ‘Een-tweetje met Yves’. Tijdens deze opnames sprak Yves uiteraard met Jan over het F1-spektakel wat Zandvoort op haar grondvesten zal laten schudden.

“Er wordt geen belastinggeld gebruikt. Sterker nog er gaat heel veel belastinggeld naar Den Haag toe”

F1 wordt cash cow

In zijn rol als sportief directeur Dutch Grand Prix wacht Jan een spannende uitdaging. Met de komst van de Formule 1 naar Zandvoort komt de calvinistische inborst van de Nederlandse bevolking natuurlijk ook weer bovendrijven, want de commentaren zijn niet van de lucht. Wie gaat dat betalen, de infrastructuur van Zandvoort kan het niet aan… Maar Jan is positief gestemd. Hij verwacht juist dat het raceweekend meer geld gaat opbrengen dan het kost. Jan: “Om te beginnen komt er iets van ongeveer 80 miljoen binnen. Er wordt geen belastinggeld gebruikt. Sterker nog er gaat heel veel belastinggeld naar Den Haag toe”.

Luister de hele podcast hier!