Formule 1-coureur in een Airbus A380

nieuw circuit voor jenson button

Na vele successen te hebben geboekt als Formule 1-ster maakte Jenson Button onlangs zijn debuut in een race door de wolken. Althans, gesimuleerd dan, want zelfs een bestuurder op wereldkampioenniveau mag niet zomaar in een cockpit kruipen.

flight training centre

De Britse McLaren-coureur nam plaats in een flight simulator van van de Flight Training Centre van London Heathrow Airport. Hier worden in totaal maar liefst 4200 piloten getraind om voor British Airways te vliegen. In 90 minuten tijd mocht Button opstijgen, cruisen en landen in het grootste commerciële vliegtuig ter wereld, een Airbus A380 van British Airways. De coureur werd gecoached door Directeur Techniek & Training, Captain Dave Thomas en Senior First Officer William Swinburn.

evaluatie

Dave Thomas was zeer te spreken over de prestaties. “Jenson is duidelijk gewend aan de hoge snelheid. Gezagvoerder zijn, heeft alles te maken met een beheersing onder druk, goede voorbereiding en een hoge veiligheidsprioriteit. Als Jenson een ander carrièretraject zou hebben gekozen, zou hij ongetwijfeld een goede piloot zijn geworden.” Na zijn gesimuleerde landing op Hong Kong International Airport was de 37-jarige Button in extase: ” Het was zo cool! Ik heb de hele wereld al over gevlogen, maar dit is de eerste keer dat ik beleefde hoe het is om alle controle in handen te hebben. Waanzinnig.”  Zo zien we maar, zelfs iemand die zijn dagelijkse dosis G-krachten uit de autosport haalt, valt nog te verbazen.

Klik op de video om Button’s ervaring te zien.

 

Meer People & Finance