Media & Entertainment

Feestelijke VIP night Masters of LXRY
groot succes

De grande opening van de 18e editie van Masters of LXRY was er één waar je u tegen zegt. Met 500 deelnemende bedrijven en merken die hun goede relaties hadden uitgenodigd waren er tientallen primeurs, nieuwe netwerkmogelijkheden en entertainment. Een verslag van de prestigieuze VIP night.

Tekst: Susan Poeder, Sabine de Witte, Mical Joseph & Inge Dal
Beeld: Goed Folk, Mickey, Presstigieux, Special Pixels & Davide Gallery

Hartverwarmend welkom

Enter the Walk of Love. Bezoekers betreden de beurs langs een muur vol kunstwerken van creatief en bekend Nederland. Je kunt een one-of-a-kind bemachtigen door op jouw favoriet te bieden via hartstichtinglovecovers.nl. Drie exemplaren werden tijdens het pre-diner geveild. Henrico van Lammeren bood 6.000 euro op de cover van Jan des Bouvrie, Marcel Boekhoorn nam het kunstwerk van Selwyn Senatori mee naar huis dankzij een bod van 5000 euro en Michel Kappen bood 3500 euro op het kunstwerk van ondernemer Roland Kahn.

Beeld: GoedFolk / Mickey

Beeld: Goed Folk

Beeld: Davide Gallery

Restaurant M40 ontvangt eerste gasten Masters of LXRY

In Restaurant M40 werd donderdagavond de start gevierd van het 40 sterren tellende Michelin pop-up restaurant M40. Vier dagen zullen hier in totaal 23 sterrenchefs hun signiture dish bereiden. Tijdens het pre-diner werd tevens het nieuwe LXRY magazine vol enthousiasme ontvangen en de cover – gemaakt door kunstenaar Selwyn Senatori – onthuld. Senatori laat zich voor zijn herkenbare werken inspireren door zijn muze en vrouw Irene en door, zoals hij dat zelf zegt: ‘het goede leven’.

Selwyn en zijn liefde Irene. Beeld: Presstigieux

Het restaurant werd dit jaar prachtig vormgegeven door Mariska Jagt. Beeld: Goed Folk

De speciale cover van het nieuwe magazine werd ontworpen door Selwyn Senatori. Beeld: Special Pixels

Tijd voor uurwerken

Met ruim 1200 m2 aan horloges en juwelen schitterde de stand van GASSAN gisteren als nooit tevoren. Met een feestelijke aftrap opende traditiegetrouw gisterenavond de grootste stand van Masters of LXRY. Hier worden de komende dagen de grootste horloge- en juwelen collecties van Europa gepresenteerd. Choices by DL van juwelenontwerpster Debora Huisman-Leeser introduceerde gisteren op de beurs de nieuwe Galaxy lijn.

Rolex, Tudor, IWC, Breitling, Omega, Longines, Messika, Ole Lynggaard en Schaffrath zijn enkele merken van de in totaal 30 internationale horloge- en juwelenhuizen die hun collecties presenteren tijdens Masters of LXRY. By Gigi van Giselle Bijlsma presenteert unieke nieuwe designs, GASSAN 121 heeft een prachtige nieuwe stand waar Chanel en HYT ook weer te bewonderen zijn. Voor de heren is er een echte men’s cave van Maesons, dé kapper van het Nederlands Elftal, waar je ook een potje tafelvoetbal kunt spelen. En geheel volgens de LOVE Edition heeft GASSAN een Love Booth op de stand voor een mooie herinnering.

Highlights van de VIP night

Louwman Exclusive presenteerde de supercar Battista Pininfarina, de snelste elektrische auto ter wereld.  Een ware primeur dus. Met 1900 pk en een dynamisch uiterlijk trok de bolide een volle stand. Zo ook bij Princess Yachts: daar werd de Princess R35 getoond. De jacht is ontworpen in samenwerking met Automobili Pininfarina, dezelfde maker als de supercar Battista. En Polestar primeurde gisteravond met haar eigen supercar Polestar 1. 

Pininfarina Battista; een van de hoogtepunten van menig autoliefhebber tijdens Masters of LXRY. Beeld: Presstigieux

Van snelle bolides op Masters of LXRY nooit genoeg, maar van boten evenmin. Fjord Benelux trapte gisteren de eerste deelname aan de beurs af. Bij de Fjord 44 Open kon de bezoeker genieten van een glaasje champagne en een toer in de boot doen met een VR-bril. Zo waan je je even aan de Côte d’Azur  maar dan in RAI Amsterdam.  

Naast alle primeurs staan tijdens deze editie de culinaire hotspots ook in de spotlight. Met smoking en lange jurk stonden de duizenden VIP gasten gisteravond vol plezier rondom de foodtrucks: culinaire bitterballen, healthy smoothies, verse vis en quick bites: de RAI werd niet met honger verlaten. Tientallen restaurants en bars voorzagen in champagne, exquise hapjes en gastronomische gerechten. 

Beeld: Davide Gallery

Beeld: Goed Folk