Travel & Experiences

De favoriete reisbestemmingen van Studio Drift

Met de zomer voor de deur hebben de meesten al lang en breed een vakantie geboekt. Voor wie de wereld grotendeels al gezien heeft of voor wie last-minute nog een bijzondere bestemming zoekt, Studio Drift deelde voor LXRY Magazine 100 (!) luxe bestemmingen, hotspots, festivals en locaties. Enkele reisbestemmingen op een rij die nét even anders zijn.

Tekst: Bart-Jan Brouwer & Susan Poeder

Glen Coe, Schotland

Ralph: “In deze vallei in de Schotse Hooglanden is onze korte film Drifters in 2016 opgenomen. Wij zijn niet de eerste die deze prachtige locatie gescout hadden: er zijn opnames gemaakt voor Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en de James Bond-film Skyfall, en de bergpas van Glen Coe vormde een decor in de film Monty Python and the Holy Grail.”

Camí de Ronda, Costa Brava, Spanje

Lonneke: “Een spectaculaire wandelroute van tweehonderd kilometer langs de Costa Brava, van Blanes tot Collioure in Frankrijk. Het pad loopt helemaal langs de kust, over rotsen, door pijnboombossen, langs verborgen strandjes, grotten, afgelegen baaien en vissersdorpjes. Zo leuk! En zo mooi – dat besef je niet.”

Lees ook: Studio Drift gasthoofdredacteur LXRY Magazine 38

Glencoe, Schotland. Beeld: Mike Bolam

Landschap van Cami de ronda, Costa Brava.

Grünhornhütte, Zwitserland

Ralph: “Een van de oudste berghutten in de Alpen, uit het jaar 1863, gelegen in het kanton Glarus op een hoogte van 2.448 meter. Lonneke en ik hebben ooit samen een bergtocht ondernomen, lopend van Zwitserland naar Italië, de nachten doorbrengend in van die hutten. Dat was een van de mooiste wandelingen die ik in mijn leven gemaakt heb.”

Preikestolen, Noorwegen

Ralph: “Met een stel vrienden heb ik een tour op de motor door Noorwegen ondernomen. Onderweg kwamen we deze klif tegen, de ‘preekstoel’, die ruim zeshonderd meter boven het Lysefjord uitsteekt. De top is een horizontale vlakte van waar je een waanzinnig uitzicht over fjorden en bergen hebt.”

Sheldon Chalet, Alaska, VS

Ralph: “Ik ben daar niet geweest, maar wil er absoluut naartoe. Hoe isolated dat ligt. Volgens CNN Traveler is het ‘the most luxe way to experience Alaska’s Denali National Park’. De lodge bevindt zich op een hoogte van 1.830 meter te midden van een sneeuwwit amfitheater met waanzinnige views op de piek van de Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. In de zeshoekige eco-bewuste chalet heb je de beschikking over twee gidsen, een chef en een butler. Kost wel wat: 2.300 dollar per persoon per nacht, en je moet minimaal twee nachten blijven. Vanuit het plaatsje Talkeetna word je per helikopter ingevlogen – een spectaculaire vlucht van drie kwartier – en met een glas champagne en een Alaskische ‘seafood extravaganza’ verwelkomd.”

Beeld: Jeff Schultz schultzphoto.com. Aurora Borealis en Sheldon Chalet in de Alaska Range.

West Coast Trail, Canada

Lonneke: “Een uitdagende wandeling langs de zuidwestelijke rand van Vancouver Island in British Columbia, Canada. De route is 75 kilometer lang en extreem uitdagend. Je gaat door indianenreservaten, over strand, door water, over bergen… Sinds ik Hiking the West Coast Trail van Tim Leadem heb gelezen, wil ik die wandeling maken. Dat boek heb ik voor 1 euro gekocht bij reisboekhandel Pied à Terre, maar het kan alsnog een behoorlijke investering blijken, haha.”

Westcoasttrail.com

Een kampeerplek aan het water helemaal voor jezelf bij deWest Coast Trail, Pacific Rim National Park Reserve.

Staffa, Schotland

Ralph: “Wat Giant’s Causeway is voor Noord-Ierland, is Staffa voor Schotland. Het eiland aan de westkust staat bekend om zijn zeshoekige basaltpilaren. Zo buitenaards! Het lijkt of die pilaren het eiland als een gordel bij elkaar houden. De zee heeft gaten geslagen in de wanden. Met zeventig meter is Fingal’s Cave de diepste grot.” Lonneke: “Geïnspireerd door de vreemde echo’s in de grot, liet Felix Mendelssohn zich inspireren tot de Hebriden-ouverture: de eerste orkestrale natuurschildering in klanken. De grot werd ook bezocht door Jules Verne, die er onder meer over schreef in ‘Naar het middelpunt van de aarde’. Matthew Barney gebruikte de grot samen met Giant’s Causeway in zijn kunstfilm Cremaster 3. En Fingal’s Cave was een van de eerste nummers die Pink Floyd schreef – bedoeld voor de film Zabriskie Point, maar nooit gebruikt.”

Staffatours.com

LXRY Magazine #38

Benieuwd naar alle 100 favorieten van Studio Drift? Deze vind je in LXRY Magazine 38 die je via de onderstaande knop kunt bestellen.

Voorverkoop: LXRY Magazine 38