Fashionweek Highlights

Afgelopen week stond Amsterdam weer in het teken van de mode. Bij de Modefabriek konden de inkopers hun nieuwe collecties in kopen. Nieuw en gevestigd talent liet hun creatieve kant zie via modeshows en exposities. De Amsterdam Fashion Week vond voor de 27ste keer plaats, hierbij enkele highlights.

Bas Kosters

De enfant terrible van de Nederlandse modewereld opende de Fashionweek met een bonte stoet aan mensen en een kakofonie aan kleur. Tijdens de show, genaamd My Paper Crown, was er ook aandacht voor het project waarin Kosters samenwerkt met het WNF om geld in te zamelen ten behoeven van de uitstervende tijgers in de wereld. (Beeld: Brunopress)

Sophia Benthoh

Een mooie verassende collectie is die van dessin-ontwerpster Sophia Bentoh. Zij heeft haar eigen dessins verwerkt in de collectie genaamd Ibileye. Denk aan African roots meets jaren ’80 punk. Hanenkammen, veiligheidsspelden geometrische prints en fris en fel kleurgebruik zorgden voor een collectie zowel voor mannen als vrouwen. (Beeld: Bobbery PR)

Dennis Diem

De ontwerper is geen onbekende meer van de Fashionweek, laat staan in de Nederlandse modewereld. Dit jaar viert hij zijn 10-jarig jubileum met een show geïnspireerd op het korset van zijn ultieme muze, de Franse koningin Marie Antoinette (1755-1793). Haar rise and fall heeft Diem ondergebracht en vertaald in vijf periodes die symbool staan voor haar leven. Van haar onschuld, naar haar overlijden en uiteindelijk haar verhevenheid. Model Dorith Mous maakte de show af met haar jurk van met 23krt bladgoud vergulde schubben. De sieraden zijn gemaakt door Bas Verdonk met agaten, zwarte en witte parels en briljant geslepen diamanten van o.a. Gassan. (Beeld: Team Peter Stigter)

Meer Beauty & Fashion