Media & Entertainment

Fajah Lourens emotioneel tijdens podcast
'Een-tweetje met Yves'

Na talloze inspirerende podcasts met grote persoonlijkheden als Roland Kahn, Thierry Baudet en Albert Verlinde gaan nu de deuren in Ouderkerk aan de Amstel open voor de mooie Fajah Lourens. Zij mag het spits afbijten als eerste vrouwelijke podcast-gast. Een bijtertje, opgegroeid in Amsterdam-Noord met de jongens van de straat. Een carrièretijger, van soapactrice naar fitnessgoeroe en van lifestyle coach tot succesvol auteur, maar bovenal een echte allrounder in het vak. Wie schuilt er achter de persoon Fajah?

Tekst: Inge Dal

Haat-liefde-verhouding
Als bekend persoon blijft het lastig om alle harten voor je te winnen. Ook Fajah heeft daarmee te maken. “Ik heb niet alleen maar mensen die positief over mij zijn. Je hebt kamp Fajah en kamp niet-Fajah. Het is vaak een vorm van jaloezie”, vertelt ze. Het succes is haar zeker niet aan komen waaien. Met visualiseren kom je een heel eind, laat ze weten. “Ondanks dat ik uit een arm gezin kom, heeft mijn moeder mij geleerd dat ik alles kon bereiken wat ik wilde. Als klein meisje wilde ik in GTST spelen en dat is gebeurd toen ik 21 was. Ook wilde ik een paard, terwijl we een uitkering hadden, en dat is me gelukt. Mijn vader was er nooit, toch keek ik heel erg tegen hem op”, vertelt ze geëmotioneerd. “Ik voel me als moeder ook altijd schuldig als ik aan het werk ben. Als je dan op een reisje bent voor werk en je hoort ‘ben je alweer zonder je kinderen weg’, dan voel ik ‘m wel.”

“Er zijn in mijn carrière een paar dingen die mij echt hebben geraakt. Dingen die je diep van binnen voelt”

Eetprobleem
Na jarenlang verkeerd eten en tot drie keer toe de Helicobacter-bacterie in haar maag, besloot Fajah na Expeditie Robinson om het roer om te gooien. “Ik had witte schimmelplekken over mijn hele lichaam door suikerverslaving en mijn buik blies altijd op als ik had gegeten, alsof ik zwanger was”, legt ze uit. Lourens verliet de opnames van Robinson en het tropische klimaat met een serieus eetprobleem en parasieten. “Ik voelde me zo ellendig en futloos, ik dacht er moet iets veranderen en besloot om gezonder te gaan eten en leven.”

Carrièretijger
“Instagram bestond toen net pas. Dus ik heb een personal trainer genomen en ben foto’s en trainingsfilmpjes gaan posten. Binnen een jaar had ik 13.000 betaalde abonnees op mijn website mykillerbodymotivation. En toen kwam mijn eerste boek uit in 2016. Ik ben dyslectisch, maar je moet altijd geloven in jezelf en niet opgeven als iemand zegt dat het niet gaat lukken”, vertelt Fajah. Inmiddels zijn haar boeken al meer dan 300.000 keer over de toonbank gevlogen. Na een eigen (sport)kledinglijn, een boekenlijn en Mykillerbodymotivation heeft ze weer nieuwe dingen in petto, laat ze weten. “Mijn moeder leerde mij dat alles mogelijk was, dus geloofde ik dat alles mogelijk is, dus is alles mogelijk.”

Liefdesperikelen
Als Yves vraagt waarom er nog geen man is geweest die haar heeft kunnen vangen, vertelt ze over haar vorige partners en hoe ze twee keer goed “op haar bek is gegaan.” “Het heeft me veel ellende gebracht en daarna heb ik continue een partner gezocht die onder mijn niveau was. Dan ben je met iemand en dan denk je na twee jaar is dit het dan? Er is niets aan als je niet kunt levelen met iemand. Hoe lief iemand ook voor je is, maar dan is de koek gewoon op.”

Nieuw hoofdstuk
Ze heeft jaren in een vechtstand gestaan, maar nu is het tijd om meer te genieten. “Ik heb een drive dat als mensen zeggen dat het me niet lukt, dan zorg ik dat het lukt.” Haar houding heeft haar ongelofelijk veel gebracht, maar toch is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Langzamerhand is ze haar muurtje aan het afbreken. “Ik wil weer vrouw zijn. Ik hoef niet meer te struggelen. Ik heb het nu goed voor elkaar, ik kan gewoon gaan genieten”, laat ze weten. Fajah heeft nog wel een brandende vraag voor Yves. “Geloof je in het hiernamaals?” Yves is nog niet overtuigd, maar toch maken ze een afspraak samen. “Als jij eerder doodgaat dan ik, dan laat je het me weten. En ik hou je eraan”, aldus Fajah.

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister de podcast hier!