To do: Expositie La Parisienne

Het is een absolute must see voor iedereen die van Parijs, mode en fotografie houdt: de foto-expositie La Parisienne by Sofitel. De expositie is een ode in beeld aan de Parijse vrouw die de lichtstad zijn chique en elegante cachet geeft. Na Parijs en Londen is Amsterdam de derde bestemming waar deze tentoonstelling te zien is. De tentoonstelling bestaat uit twee delen. Van de in totaal 32 foto’s, zijn er 22 afkomstig uit de collectie van het tijdschrift Paris Match, welke iconische beelden zijn die teruggaan tot de jaren ‘50. Foto’s waarin het Franse levensgevoel, de dynamiek van de stad en vooral de elegantie van de Parijse vrouw moeiteloos te herkennen zijn.

Fotograaf Emanuele Scorcelletti

Daarnaast zijn er beelden van nu: tien foto’s van amateurs en jonge beroepsfotografen die deel namen aan de fotowedstrijd La Parisienne die werd uitgeschreven door Sofitel. Enkele van de foto’s op de expositie zijn van de hand van Emanuele Scorcelletti die de tentoonstelling opent.

Ambassadeur Manou van Presque Parisienne

Als onderdeel van de expositie is er in elke stad een bekende mode- en lifestyleblogger om als ambassadeur voor de tentoonstelling op te treden. Voor Amsterdam is dit Manou van Presque Parisienne. Manou woonde een tijdlang in Parijs en raakte gefascineerd door de schijnbaar moeiteloze chic van de Parisiennes. Bij haar terugkeer naar Nederland was ze vastbesloten om dit magische gevoel van stijl en gratie mee te nemen naar ‘haar’ Amsterdam. Op haar eigen Parijse manier neemt Manou je mee naar haar favoriete plekjes in Amsterdam.

La Parisienne by Sofitel is t/m 9 maart 2017 twee maanden lang (gratis) te zien in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Meer Art & Design