People & Finance

Exposant van de Week: Van Essen
Exclusieve Keukens

Van meubelmaker tot high-end interieuontwerper. Martin van Essen is sinds 1989 toonaangevend op het gebied van interieur- en keukendesign. Hij luistert naar jouw persoonlijke wensen en maakt een uniek schetsontwerp zodat jij een one-of-a-kind Van Essen design in je huis hebt.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: Martin van Essen

Rust, reinheid en regelmaat

Martin van Essen, founder van Van Essen Exclusieve Keukens, begon voor zichzelf na een tijd te hebben gewerkt voor een interieurbedrijf. Met een diploma op zak, merkte hij al gauw dat hij in de organisatie niet gelukkig was en nam de stap om voor zichzelf te beginnen. Inmiddels vervaardigt hij met meer dan 10 medewerkers keukens – de core business – in zijn bedrijf.

En met veel plezier, maar zijn passie is niet zijn hobby, zoals hij dat zegt: “Om mijn werk goed te kunnen blijven doen, vind ik het belangrijk om ook genoeg rust te pakken. Ik vind mijn werk hartstikke leuk, vooral de interactie die ik met klanten heb en dat ik iets moois voor ze mag maken. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik gefocust blijf en dat kan alleen als ik tijd vrijmaak voor mezelf. Het liefst ga ik mountainbiken, of trek ik erop uit met mijn motor.”

Die rust en ruimte zie je ook terug in zijn ontwerpen. Daarbij kijkt hij hoe de omgeving optimaal benut kan worden waardoor er een open leefruimte ontstaat. Klassiek of modern, landhuisstijl of Italiaans design. Martin onderscheidt zich met zijn ontwerpstijl en allure. Zijn signatuur-keukens vormen een samenspel van strakke lijnen en hoogwaardige, natuurlijke materialen in hout, metaal en steen.

Toekomstplannen

Begin juni opent Van Essen een gloednieuwe showroom in Kootwijkerbroek. “Deze nieuwe locatie zorgt ervoor dat we naast onze werkplaats zitten”, vertelt Martin. “Niet alleen werkt dit voor ons beter, we kunnen op deze manier onze klanten meteen laten zien hoe wij werken door ze mee te nemen naar de werkplaats.”

Vorig jaar was de eerste keer dat Van Essen Interieurs heeft deelgenomen aan Masters of LXRY en dat is goed bevallen. Zo goed, dat we de komende drie jaar nog interieur-inspiratie van Martin kunnen verwachten tijdens Masters of LXRY. De Love Edition vindt plaats van 12 t/m 16 december 2019.

www.vanessenkeukens.nl