Travel & Experiences

Exposant van de week:
Scuba Republic

LXRY verwelkomt Scuba Republic als nieuwe deelnemer van Masters of LXRY. Op de Boulevard in Zandvoort vind je hier het enige duikcentrum in Nederland dat gelegen is aan het strand en dat beschikt over een eigen zwembad. Hier kun je leren duiken in vakantiesferen.

Tekst: Susan Poeder

Leren duiken in Nederland klinkt misschien een stuk minder romantisch dan je PADI Open Water duikbrevet halen in exotisch azuurblauw water ten hoogte van de evenaar. Juist die gedachte, bracht Jan van Voorst op een idee dat leidde tot het openen van Scuba Republic in 2011. “Veel mensen willen op vakantie leren duiken,  maar balen vaak van het feit dat ze dan ongeveer 4 dagen van hun vakantie kwijt zijn aan een duikcursus met theorie en praktijk. Het is dus eigenlijk veel leuker als je dat brevet al hebt vóór je op vakantie gaat.”

Maar dat leren duiken moet natuurlijk wel leuk blijven.Volgens Jan kunnen Nederlandse duikscholen wel wat gezelligheid gebruiken. De meeste duikscholen zijn afhankelijk van beperkte zwembadtijden in openbare baden en dat brengt veel logistiek met zich mee. Het kan daardoor wel vijf weken duren voor je jouw duikbrevet hebt”, voegt Jan toe. “Als je dan gaat, dan reis je af naar afgelegen industrieterreinen in de avonduurtjes. Niet bepaald de sfeer en beleving waar je aan denkt bij duiken. Ik vond dat het anders kon.”

Aan zee en in de zee

Scuba Republic ligt aan het strand in Zandvoort. Het beschikt als enig dive center in Nederland over een eigen indoor zwembad, met uitzicht over zee. Dankzij dit eigen zwembad kun je je PADI duikbrevet halen in slechts drie dagen. Je duikbrevet halen in een vakantiesfeer voordat je op vakantie gaat, dus. “Mensen komen voor dit unieke concept vanuit het hele land en blijven hier dan een lang weekend in de sfeer van zon, zee en strand. De ultieme vakantie beleving wanneer je met duikopleidingen bezig bent.

Tevens is het bij Scuba Republic ook mogelijk om zakelijke activiteiten te organiseren. Denk aan motivatieprogramma’s, teambuildings, workshops en bedrijfsuitjes. Maak kennis met Scuba Republic op Masters of LXRY | Love Edition.

www.scubarepublic.nl