Beauty & Fashion

Exposant van de Week: PGA Catalunya

Omgeven door Michelinrestaurants, award-winning golfbanen maar bovenal onder de overvloedige Spaanse zon, is PGA Catalunya bij uitstek geschikt voor wie een luxe (vakantie)woning zoekt. Maar er is meer: PGA bestaat ook uit een resort en hotel met talloze luxe faciliteiten waardoor je nooit ver weg hoeft te gaan.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: PGA
Portret: Milan Kaine

PGA Catalunya

PGA staat voor Professional Golf Association en dat vertelt meteen al het begin van de geschiedenis. Meer dan 20 jaar geleden had Girona het doel om hier de Formule 1 te vestigen, maar dorpbewoners zagen dit niet zo zitten en tekenden protest aan. Een golflocatie paste beter bij de omgeving. De Stadium Course is inmiddels meerdere jaren op rij de beste golfcourse van Spanje en draagt de titel nog steeds.

“Je komt hier niet alleen om een woning te kopen, je komt hier om tijd door te brengen”

We spreken met Iain Tozer van PGA Catalunya over de komst van de luxe vastgoedmogelijkheden in dit gebied. “In het jaar 2009, 2010 was de economische crisis op zijn hoogtepunt en toen is PGA begonnen met de verkoop van de aller eerste woning, wat gezien de crisis gekkenwerk leek”, vertelt Iain. “Tegelijkertijd kregen we een stormvloed aan koopjesjagers die dachten dat ze met hoge kortingen konden kopen. Daar hebben we niet aan toegegeven. Inmiddels zijn er meer dan 200 families bij ons gevestigd.”

“Ons vijfsterren Camiral-hotel won vorig jaar de prijs voor Beste Designhotel”

Wie hier een woning zoekt, kan kiezen uit appartementen, townhouses, twee-onder-een-kapvilla’s, villa’s en ook turn-key projecten. Prijzen variëren van 440 duizend euro voor een appartement en de individuele villa’s beginnen bij 1,6 miljoen. Iain: “Wat ik zo prettig vind aan deze omgeving is dat het slechts een uurtje verwijderd is van Frankrijk én je hebt Barcelona om de hoek. En hoewel PGA Catalunya bij uitstek geschikt is voor de golfliefhebber, ook de niet-golfer komt hier aan zijn trekken. In Catalunya vind je meer dan 50 Michelinrestaurants dus de culinaire liefhebber hoeft zich hier niet te vervelen.”

PGA Catalunya op Masters of LXRY

De afgelopen editie stond PGA voor het eerst met een stand op Masters of LXRY. “Dit is ons zo goed bevallen dat we besloten hebben in 2019 weer aanwezig te zullen zijn. We hebben al op vele beurzen gestaan waaronder yachting beurzen in Moskou, maar geen van allen zijn zo goed bevallen als Masters of LXRY.”

www.pgacatalunya.com