Art & Design

Exposant van de Week: Paula Evers & Corine van Voorbergen

LXRY verwelkomt twee nieuwe, kleurrijke deelnemers op Masters of LXRY 2019: kunstenaars Paula Evers en Corine van Voorbergen. Paula is geen onbekende van LXRY, maar staat wel voor het eerst met een eigen stand van 40 vierkante meter op de beurs die ze deelt met Corine. "Ik weet nu al dat het fantastisch gaat worden. De sfeer is zo goed, iedereen bij LXRY laat je welkom voelen en is zo warm en vriendelijk. Dat heb ik nergens anders zo ervaren."

Tekst: Susan Poeder

Meeting in Suriname (100x100)

Het botenhuis II (120x100)

Paula Evers (1942) studeerde aan de Van Gogh Academie in Amsterdam waar ze haar stijl leerde ontdekken. “Ik schilder ‘lyrisch abstract’. Van te voren weet ik nog niet wat ik ga schilderen. Het enige wat ik bepaal is het doek en de kleuren, maar verder laat ik mijn emotie bepalen wat ik ga schilderen. Ik ben heel intuïtief. Ik schilder vaak vage figuren zonder gelaatstrekken.”

Meet Corine

Paula leerde Corine twee jaar geleden kennen. Ze had haar werk gespot tijdens de Affordable Art Fair en was zo onder de indruk van haar werk dat ze Corine’s werk heeft opgenomen in haar galerie. “Ik was meteen enthousiast. Ze werkt net als ik ook graag met veel kleur. In mijn ogen doet zij iets heel unieks wat nog niemand anders gedaan heeft. Ze werkt onder andere met epoxy en acrylverf,  waarmee ze werken maakt die vooral bij het jonge publiek goed aanslaan.”

www.paulaevers.nl | www.corinevanvoorbergen.com