People & Finance

Exposant van de Week: Fjord Benelux

Fjord Benelux is importeur en dealer van Fjord motorjachten: exclusieve en snel varende powerboten van hoogwaardige kwaliteit. Een genot om mee te varen én te bezitten. LXRY verwelkomt de jachtenimporteur als nieuwe deelnemer van Masters of LXRY en gaat in gesprek met Matthijs Kat, Managing Director van Fjord Benelux.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Fjord Benelux

Het open interieur van de Fjord 52

Een verbale tour

“Een Fjord-jacht heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een mooie dag of weekend op het water. Je kunt wine and dinen, er is een master bedroom aanwezig en om je op te frissen gebruik je de badkamer met douche en toilet. Aan dek zijn grote zonnebedden en er is een buitenkeuken.” In 2008 ontwierpen naval architect Patrick Banfield en Fjord het ‘open concept’, hiermee is ze de voorloper van dit genre geweest.

De Fjord is ontworpen en wordt gebouwd in Duitsland. De boot onderscheidt zich in design, namelijk; strak, minimalistisch en open. Maar ook in de sterke Duitse kwaliteit. De romp is van polyester met een T-top dak, maar het verschilt per type welke materialen worden gebruikt. Matthijs: “Fjord Benelux heeft verschillende modellen in de range beschikbaar. De Open range varieert in lengte van 11 tot 16 meter (36ft to en met 52 ft) en de 44 Coupe, een gesloten coupéboot, waarbij de buitenruimte dichtgemaakt is met een volledige cabine. Wanneer het warm is heeft de eigenaar bescherming tegen de zon, waarbij wel alle ramen en deuren open kunnen. Door dit dichte model is dit type uitstekend voor de Nederlandse wateren.” De jachten zijn kindvriendelijk door het walk around ontwerp: “De Fjord heeft geen verhogingen of trappetjes en de gangborden, de zijkanten van de boot, zijn hoog waardoor de passagiers om de hele boot heen kunnen lopen.”

Inspelen op de trends

De meeste Fjords varen in het Middellands zeegebied en dan vooral rond Mallorca, Ibiza en de Franse Riviera. “We merken dat door de warmere zomers in Nederland er behoefte ontstaat vanuit de kopers om de boten terug te halen naar Nederland in juli en augustus. De klanten spenderen het voorseizoen in het Middellands zeegebied met de Fjord. Als het dan te heet wordt komt het jacht weer op transport in de zomer naar Nederland voor een mooie (na)zomer. Het onderhoud en de winterstalling verzorgen wij uiteraard voor onze klanten.”

Een andere opvallende trend waar Fjord Benelux op inspeelt is het bieden van de beste customer experience. “Het gaat niet meer om het ‘gewoon’ willen hebben van een boot, maar om de beleving die de klant ervaart. Het begint bij het allereerste contact bij de zoektocht naar een boot. Ons motto: de klant is niet opzoek naar een boot, maar naar het vervullen van een droom! Daar spelen wij zo goed mogelijk op in. Bij deze droom horen ook vrienden, familie, kinderen en de beste manier van met elkaar samen zijn.”

Tekst gaat verder onder de video

Een all-in experience

Fjord Benelux biedt de mogelijkheid aan klanten om proefvaarten op Mallorca en Ibiza te maken. Matthijs: “Het is natuurlijk sensationeel om een proefvaart te maken in het gebied waar je zelf uiteindelijk gaat varen en unieke momenten zal beleven. De Sea Trial experience op een zonnige dag en misschien wel de toekomstige boot van je dromen, wie wil dat nou niet?” Voordat de klant een proefvaart maakt, vliegt de geïnteresseerde met ons mee naar Duitsland om een kijkje te nemen bij de werf. “Aan de experience en proefvaart zit een avondje Hamburg vastgekoppeld, waarna de klant vervolgens met het vliegtuig naar het proefvaartgebied gaat.” Naast het Middellands zeegebied en Nederland staan ook de Nederlandse Antillen in de planning. Fjord Benelux is actief om ook daar een kantoor te openen.

Passie voor vakmanschap

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Matthijs: “Onze grootste passie is de klant hetgeen te leveren waarvan hij of zij zegt: ‘de droom die ik voor ogen had is door Fjord Benelux overtroffen’. Het gaat niet alleen over een boot, het gaat over de hele lifestyle en het proces eromheen. ”

Fjord Benelux | www.fjordbenelux.com