Interior & Estate

Exposant van de Week:
CW Rustiekbouw

Een fraaie open haard maakt van een koude, sfeerloze ruimte meteen een gezellige en stijlvolle plek om te verblijven. Colard Winde, directeur van CW Rustiekbouw maakt er een sport van om haarden te ontwerpen die perfect in het interieur passen. Of het nu om klassiek natuursteen gaat of modern; een haard van staal.

Tekst: Susan Poeder
Beeld: CW Rustiekbouw

Het ontstaan van CW Rustiekbouw

“Ik ben eigenlijk altijd een persoon geweest die graag met zijn handen werkt. Tegelijkertijd wilde ik heel graag naar het vwo en ging ik later bedrijfseconomie studeren. Op mijn 21e heb ik in mijn huis mijn allereerste schouwtje gebouwd. Dat vond ik toen zo leuk om te doen! Dat is eigenlijk het begin geweest van mijn passie voor open haarden.”

Met zijn economische diploma en ondernemende ervaring op zak, begon Colard zijn bedrijf CW Rustiekbouw. Zo werkt hij in opdracht van verschillende aannemers en architecten, maar het liefst werkt hij één op één met de klant zelf. “Op die manier kan ik de wensen van de klant veel beter begrijpen. Wij leveren maatwerk. Dan is het belangrijk om goed te begrijpen wat iemand precies wil.”

Trends en ontwikkelingen

“We zien eigenlijk twee grote trends: de ene helft gaat voor klassieke, antieke zandstenen haarden die branden op hout, de andere helft gaat juist voor strak en modern; staalhaarden die branden op gas. In dat laatste geval kun je het beste kiezen voor gas in plaats van bio-ethanol. Op die manier krijg je hogere vuren, wat mooier en natuurlijker oogt.”

Te zien op Masters of LXRY

CW Rustiekbouw is twee jaar op rij deelnemer geweest van Masters of LXRY en is ook tijdens de Love Edition weer te zien. “We komen terug met een nog grotere stand. We komen dit keer met 70 vierkante meter en op de grond plaatsen we een robuuste vloer die afkomstig is uit een oude treinwagon. Ook moeten we nog iets leuks bedenken wat bij de Love Edition aansluit.” Een groot berenkleed voor het haard met champagne misschien? “Haha, wie weet”, zegt Colard tot slot, “maar we beloven in elk geval met iets heel moois te komen.

www.cwrustiekbouw.nl