Wining & Dining

Traditioneel een feestelijk eten bij de Satéclub

De populariteit van saté onder Nederlanders is een typisch overblijfsel van het voormalige kolonialisme. Het bekende stokje met mals varkens- of kippenvlees wordt nog weleens in verband gebracht met Chinese restaurants, maar behoort onmiskenbaar toe aan de Indonesische en Maleisische keuken. In deze landen is het nog immer populair streetfood. Logisch, want er zijn maar weinig bites die zo gemakkelijk geserveerd kunnen worden. Vandaar dat het satéstokje nog vaak voorbijkomt op cocktail-feesten, gala’s en andere staande evenementen.

Bij de Satéclub beleef je saté op zijn best. En met de bijbehorende pindasaus zou je zelfs een krant nog goed kunnen laten smaken. Maar natuurlijk prefereren we mals varkens- of kippenvlees. Het bekende stokje wordt nog weleens in verband gebracht met Chinese restaurants, maar behoort onmiskenbaar toe aan de Indonesische en Maleisische keuken. In deze landen is het nog immer populair streetfood. Logisch, want er zijn maar weinig bites die zo gemakkelijk geserveerd kunnen worden zonder de handen vuil te maken. Vandaar dat de saté nog vaak voorbijkomt op evenementen zoals gala’s. En dus ook op Masters of LXRY.

Join the Satéclub tijdens Masters of LXRY 2019

Bij de Satéclub beleef je de ‘gouwe ouwe’ op zijn best. Het bedrijf marineert het vlees nota bene volgens het eigen Indonesische familierecept. Daarna wordt de saté gegaard op een houtskoolgrill en afgebakken in de oven. Dat klinkt als een traktatie, en dat is het ook. De kwaliteiten van de Satéclub kunnen we in ieder geval ervaren op het lifestyle-event Masters of LXRY 2019. Wat plaatsvindt van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

Satéclub.com